Obavijesti

Sport

Komentari 19

'Anasova eksplozija? Ni Messi ne zabija svaki dan pet golova'

'Anasova eksplozija? Ni Messi ne zabija svaki dan pet golova'
3

Sharbini je riješio utakmicu sa Zagrebom zabivši dva gola i još dvaput asistiravši, no trener 'bilih' je rekao da ne očekuje da isto ponovi i u gradskom derbiju sa Splitom

VIDEO

Početak konferencije za medije kasnio je dok kolega Maršić nije donio kavu Balakovu.

- Zadnji put kad si mi donio kavu, zabili smo četiri gola. Tko zna, možda ćemo opet.

Nije Balakov praznovjeran, samo se našalio.

- Ako izgubimo, ja ću nositi kavu tebi. Ali ne znam koliko dugo, možda jednu, dvije utakmice – svjestan je Balakov kako bi par izgubljenih utakmica značilo i kraj njegove suradnje s Hajdukom.

Koliko se studiozno Balakov priprema za utakmice otkrio je i danas, kada je na pitanje hoće li najavljeno vjetrovito vrijeme smetati njegovim igračima, odgovorio:

- Sve sam provjerio, pa tako i to, nema ništa od jakog vjetra.

U 'službenom' dijelu press konferencije Balakov je, baš kao i trener Splita Bašić, zaželio da gradski derbi bude praznik nogometa.

- Svi su preduvjeti da to bude dobra utakmica. Najavljeno je da će biti dobro vrijeme, priželjkujemo 20-25.000 gledatelja. I jedna i druga su momčad u dobroj formi i svi su preduvjeti da to bude prava nogometna predstava. Želimo da ova utakmica bude dobar marketing za naš nogomet.

Balakov je gledao protivnika u remiju s Lučkim, no kaže kako ga nešto lošije izdanje Splita nije zavaralo.

- Ta utakmica nema veze s derbijem. Split je iskusna momčad i ne zanima me trenutačna forma, nego tko igra. A kod njih u momčadi ima puno iskusnih i kvalitetnih igrača, neki od njih imaju mjesta i u Hajduku, poput Križanca, Hrgovića. Rebić, Baraban, pa i Čop su motorični igrači, koji imaju kvalitetu i opasni su u ovakvim utakmicama.

Čop je morao otići jer ga Balakov nije vidio u svojoj koncepciji.

- Nikad nisam rekao da je Čop loš igrač, kako se to možda predstavljalo – kaže Balakov i dodaje:

- Neki pitaju jesam li mu pomogao time što sam dozvolio da ode. To je ozbiljno pitanje, nije šala. Na neki način i jesam. Što bi bilo da su Čop, Tičinović i Trebotić ostali ovdje i sjedili na klupi. Sada imaju priliku da igraju, da se razvijati i da se mogu vratiti u Hajduk.

Balakov ne bježi od uloge favorita u ovoj utakmici.

- Hajduk je favorit, ali mi moramo gledati samo sebe. Moja želja je da momci vjeruju u sebe, u ono što radimo. Tu harmoniju imamo i sada to treba pretočiti na teren. Da potvrdimo dobru igru iz Zagreba.

Jedan od onih od kojih se to očekuje je Anas Sharbini. No Balakov ne očekuje još jednu spektakularnu utakmicu Sharbinija.

- Teško će to Anas u serijama ponavljati. Dva gola, dvije asistencije, prečka, dvije-tri akcije, pa ni Messi ne zabija svaki dan pet golova. Treba biti realan, on to ne može ponoviti svaku utakmicu, ali može ponoviti pristup. Ako ima dobar pristup, on je za nas pokretač i kad ne zabija golove.

Pitanje svih pitanja je hoće li gledatelji gledati otvorenu utakmicu.

- Mi sigurno nećemo igrati bunker. Ako se Split otvori, svi su preduvjeti da to bude dobra utakmica - zaključio je trener Hajduka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku