Obavijesti

Sport

Komentari 0

Anđelo Kvesić osvojio je zlato na Europskim igrama: Morao sam pokazati da sam najbolji

Anđelo Kvesić osvojio je zlato na Europskim igrama: Morao sam pokazati da sam najbolji

Imao sam nekih problema s ozljedom stopala, ali to je riješeno i hvala Bogu, vratio sam se na najbolji mogući način, kazao je Anđelo nakon trijumfa u Poljskoj

VIDEO

Morao sam još jednom i sebi i ostalima pokazati da sam najbolji i uzeti ono što mi pripada, kazao je u Bialsko Biali nakon osvajanja zlatne medalje na Europskim igrama karataš Anđelo Kvesić.

Hrvatski karataš Anđelo Kvesić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji iznad 84 kg na Europskim igrama u Poljskoj. Europski prvak je u finalu pobijedio Turčina Fatiha Sena sa 5-0.Bila je to njegova druga pobjeda protiv turskog borca nakon što ga je dobio u skupini sa 5-3.

- Pobijedio sam Turčina i danas u skupini, ali morao sam još jednom i sebi i ostalima pokazati da sam bolji i uzeti ono što mi pripada. Prije četiri godine sam bio drugi i izgubio sam od Azerbajdžanca kojeg sam danas pobijedio u polufinalu, tako da sam stvarno sretan i zadovoljan, napravio sam sve što sam zamislio - kazao je Kvesić.

Kvesić je na putu do prvog hrvatskog zlata u Poljskoj stigao s pet uvjerljivih pobjeda.U skupini je porazio Grka Michaila Tzanosa (4-1), potom Fatiha Sena sa 5-3, dok Poljak Maciej Gebka nakon 30 sekundi više nije mogao nastaviti borbu i bio je prisiljen na predaju.

U polufinalu je Kvesić bio bolji i od Asimana Gurbanlija iz Azerbajdžana sa 5-3, a zatim je u finalu još jednom porazio Sena.

- Prikazao sam dosta dominantan stil, došao sam ovamo spreman, odlučio sam pobijediti. Najavio sam i kad sam dolazio da želim zlato. Imao sam nekih problema s ozljedom stopala, ali to je riješeno i hvala Bogu, vratio sam se na najbolji mogući način - zaključio je 28-godišnji Kvesić, koji je u karijeri ima i europsko zlato, te dva svjetska pojedinačna srebra.

POGLEDAJTE VIDEO: Mia Greta Zorko

Pokretanje videa...

'Ime sam dobila po Greti Garbo, a tetovaža imam šest i bit će ih još, u čast uspjesima u karateu' VIDEO

Tijekom borbe se turski karataš svađao sa svojim trenerom, pa je prema pravilima diskvalificiran i nema pravo na srebro, pa su u odvoj kategoriji dodijejeno Kvesićevo zlato i dvije bronce.

Lucija Lesjak (+68 kg) svladala je Talijanku Clio Ferracuti s 2-1 i Azerbajdžanku Faridu Aliyevu 4-0, ali nije izborila polufinale,  jer je u drugom meču skupine izgubila od Španjolke Marie Garcie Torres 2-0.

Anđelovo zlato bila je prva hrvatska medalja na EI u Poljskoj, a na prvim Europskim igrama u Bakuu prije osam godina Jelena Kovačević osvojila je srebro i time ostvarila prvu hrvatsku medalju na tom natjecanju u povijesti. U nastavku, istoga dana je Maša Martinović (sada Vidić) osvojila i prvo zlato za Hrvatsku u povijesti Europskih igara. Do bronce u karateu tada je stigla Ana Lenard.

Godine 2019. u Minsku Ivan Kvesić bio je zlatni, a brat Anđelo osvojio srebro. Na taj način karate u povijesti Europskih igara sada ima tri zlata, dva srebra i jednu broncu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao