Obavijesti

Sport

Komentari 8

Andrej Kiriljenko: Uopće mi ih nije zabavno ovako pobjeđivati

Andrej Kiriljenko: Uopće mi ih nije zabavno ovako pobjeđivati
4

Moskovski CSKA u Areni je 'razmontirao' Zagreb 89-47, a prva zvijezda momčadi na početku utakmice imala je duele s Dariom Šarićem, koji ga je ugodno iznenadio

VIDEO

Susretljiv i stalno nasmijan, Andrej Kiriljenko šetao je nakon utakmice u sivoj trenirci i spremno se fotografirao sa svima koji su ga tražili. Popularni AK-47, Kalašnjikov, košarkašima Zagreba zabio je 14 koševa, uhvatio sedam skokova i podijelio tri blokade za ukupnu valorizaciju 26, za dva boda veću od čitave momčadi "mrava". CSKA je slavio 89-47.

- Protiv ovakvih momčadi moraš jurnuti od početka, dati im do znanja da ćeš ih pobijediti. Nakon ovakvih pobjeda osjećaš zadovoljstvo, ali se ne zabavljaš. Nije gušt ovako pobjeđivati. Zagreb je imao puno problema, ozljeda, stvari o kojima ne volimo govoriti, ali ih koristimo. Ne možemo brinuti o njima nego doći do pobjede - rekao je 30-godišnji Rus, koji se nakon 10 godina igranja u NBA ligi vratio u Europu. 

Mnogi su Europljani iz NBA-a došli u Europu za vrijeme "lockouta", ali će se vratiti čim on završi. Međutim, Kiriljenku je istekao ugovor s Utah Jazzom i nema obvezu ponovno ići u Sjevernu Ameriku.

- Uopće ne razmišljam o "lockoutu". Postoje profesionalci koji se brinu o tome, ja samo igram košarku u trenutačno najboljoj ligi na svijetu i ne opterećujem se. Nitko ne zna kad će završiti. Može idućeg tjedna, može iduće sezone. Uglavnom, ne znam hoću li se vraćati ili ostati u CSKA. Uživam ovdje, uza sebe imam brojne prijatelje iz reprezentacije. Cilj nam je dobiti svaku moguću utakmicu. Zasad smo dobri, ali imamo još puno rezervi, možemo puno bolje. Ima tu i novih igrača, samo se trebamo naviknuti igrati zajedno - kaže Kiriljenko, koji je svjestan da Moskovljane mnogi vide kao prvog favorita Eurolige.

- Na papiru možda da, ali Barcelona, Panathinaikos, Siena također imaju sjajna imena. No momčad ne čine imena, već igrači - upozorava AK-47, koji u crvenom dresu nosi broj 15, kao i u ruskoj reprezentaciji, s kojom je u Litvi osvojio broncu. 

Tamo bi se susreo s hrvatskom reprezentacijom u drugoj fazi, da je ona do tamo došla. Ovako mu je ovo bio prvi ovogodišnji susret s Hrvatima i prvi ikad s jednom od najvećih europskih nada, Dariom Šarićem. Na početku utakmice čuvali su jedan drugoga.

- Ima dobro tijelo za košarku, pokretljiv je, zna šutirati i grati obranu. Sve je u njegovim rukama. Koliko bude radio, toliko će dobar biti. Mlad je i zna igrati, ali ponavljam, sve ovisi o njemu - zaključio je Kiriljenko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka