Obavijesti

Sport

Komentari 43

Andrej Kramarić u debiju zabio za pobjedu Rijeke u Koprivnici

Andrej Kramarić u debiju zabio za pobjedu Rijeke u Koprivnici
6

Pokrivač je sjajnom dubinskom loptom našao Kramarića. Napadač Riječana ušao je u šesnaesterac te je iskosa s lijeve strane s 12-ak metara zabio u prvi kut Rodića

VIDEO

Andrej Kramarić nije mogao zamisliti bolji debi za Rijeku. Njegovim golom Riječani su u 9. kolu Prve HNL pobijedili na gostovanju u Koprivnici Slaven Belupo 1-0.

Igrala se 15 minuta kada su Riječani izveli slobodni udarac na sredini terena, a Pokrivač je sjajnom dubinskom loptom našao Kramarića. Napadač Riječana ušao je u šesnaesterac te je iskosa s lijeve strane s 12-ak metara zabio u prvi kut nemoćnog golmana Rodića za vodstvo 1-0.

U 34. minuti Novinić je izašao sam pred golmana gostiju Vargića, zaobišao ga, ali je njegov udarac iskosa otišao daleko iznad gola.

Novu priliku Novinić je imao u 52. minuti, ali ovog puta udarac s 10-ak metara išao je ravno u Vargića.

U 55. minuti zaprijetio je Benko iz slobodnjaka, ali je fantastičnom reakcijom Rodić spriječio drugi gol Rijeke.

Do kraja utakmice Slaven Belupo imao je nekoliko dobrih prilika, a najopasnija je bila u 88. minuti kada se Glavica oslobodio na rubu šesnaesterca te pucao iskosa s desne strane, ali prohujalo je to uz suprotnu stativu.

- Ništa osim pobjede nije bilo važno. U tome smo s manje ili više poteškoća uspjeli i ja sam zadovoljan. Ovo sada treba zaboraviti, pred nama su nove teške utakmice. A i ova je bila teška. Normalno je bilo za očekivati da će domaćin krenuti u nastavku prema naprijed. Slabo smo reagirali u nekim periodima, brzo gubili lopte. Ima i Slaven svoju kvalitetu. Imali smo i neke dobre situacije, ali nismo uspjeli završiti ih golom. Ne možemo mi cijelu utakmicu igrati visoko kao na početku, a prvo smo poluvrijeme odigrali jako dobro - rekao je trener Rijeke Matjaž Kek te nastavio:

- Možemo mi pričati koliko hoćemo, ali teško je iz glava igrača izbaciti Portugal. To je ljudski, ali neće biti dobro ako se to nastavi. Meni je domaće prvenstvo prioritet, a Europa nagrada i da vidimo gdje smo. Neke ću igrače odmarati u europskim utakmicama kako bi održao priključak u HNL-u. Čestitam igračima, a Slavenu želim sve najbolje.

Trener 'farmaceuta' Ivan Katalinić nije bio zadovoljan.

- Pobijedila je kvalitetnija ekipa. Svi protivnici nam se nametnu u Koprivnici. Počnemo igrati tek kad primimo gol. Mlada je ova ekipa, neki su igrači i previše mladi za ono što nas čeka. Što prije shvatimo da smo u ozbiljnoj situaciji, to bolje za sve nas. Najveći je problem što mi nismo naviknuti na borbu za opstanak - rekao je Katalinić.

Rijeka se tako novom pobjedom izjednačila na drugom mjestu ljestvice s Hajdukom na 19 bodova, bod manje od vodećeg Dinama. Slaven Belupo i dalje je posljednji s pet bodova.

Riječani su tako na najbolji mogući način najavili utakmicu prvog kola skupina Europske lige protiv Vitorie Guimaraes koja se igra u četvrtak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti