Obavijesti

Sport

Komentari 28

Andrić i Ljubičić zabili za pobjedu Hajduka kod Zadrana

Andrić i Ljubičić zabili za pobjedu Hajduka kod Zadrana
1

Nogometaši Hajduka u 20. kolu HNL-a su slavili na gostovanju kod Zadrana 2-0. Andrić je zabio iz slobodnjaka u 48. minuti, a Ljubičić je potvrdio pobjedu u 87.

VIDEO

Nakon blijede i neučinkovite utakmice i mršavog remija u prošlome kolu protiv Intera trener Hajduka Goran Vučević zavapio je kako mladi igrači ne mogu sami nositi teret prvenstvene utrke. U Stanovima je umjesto Maloče, Jozinovića i Kreše Ljubičića “gurnuo” u postavu Vejića, Barišića i Andrića. Momčad koja je zaigrala protiv Intera bila je stara 22,6 godina u prosjeku, a ova u Zadru 25,2 godine. No to se, ako je suditi po igri u prvom poluvremenu, nije vidjelo. Bilo je to 45 minuta mučenja, gorih nego onog što su “bili” prikazali protiv Intera. No već na početku drugog poluvremena centaršut Srđana Andrića pronašao je put do mreže iznenađenog Ježine i Hajduk je poveo.

Mučenje “bijelih” trajalo je do pred kraj susreta, kad je na Vukušićev centaršut glavom za 2-0 zabio Marin Ljubičić.

Nakon tri utakmice posta, protiv Dugopolja, Slavije i Intera iz Zaprešića, Hajduk je napokon postigao gol i odmah su “bijeli” živnuli, s uzdignutim rukama napustili su travnjak u Stanovima. Oko 4000 gledatelja stvorilo nje lijepu atmosferu, domaći i splitski navijači međusobno su se pozdravljali, a pod kraj susreta svi su zajednički zapjevali “Igraj Zadre, volimo te mi”, dajući podršku košarkašima Zadra koji su u Višnjiku, nekoliko sati kasnije, ugostili Cibonu.

- Prvo poluvrijeme nije bilo dobro, prihvatili smo igru Zadra i tek smo ga u drugom dijelu nadigrali. Angažman je bio na visokom nivou, nažalost opet je nedostajalo kreativnosti koju je u mnogome ograničavao loš teren - rekao je Vučević i pohvalio kapetana Andrića koji je donio prevagu.

- Kad igra Andrić to je druga priča, on je vođa, kapetan, uz njega i mladi igrači igraju puno bolje. Pružio sam prigodu nešto iskusnijoj postavi, ja jesam za mlade, ali mladi bez Vejića i Andrića ne mogu.

Vučeviću se na koncu iplatilo oslanjanje na nešto iskusnije igrače, 15-ak minuta dao je i Ahmadu Sharbiniju, još da dočeka da napadači počnu zabijati, vratio bi se mir na Poljud. Jer u Zadru su strijelci bili Andrić i Ljubičić.

Trener Zadra Zebić nije bio pretjerano nezadovoljan.

- Nije tragedija izgubiti od Hajduka, ali problem je način na koji smo izgubili. Naivno smi primili golove, nikako ne uspijevamo složiti igru i to je naš najveći problem. Mlada smo momčad, očito su igrači bili impresionirani, ovo nam je velika škola - rekao je trener Zebić.

Minuta šutnje za Antu Dorića    

Prvih 20 minuta urakmice u Stanovima 500-tinjak pripadnika Torcide odgledalo je šutke, bez ijedne riječi. Potom se stadionom prolomilo “Ante Dorić, Ante Dorić...” čime su se navijači Hajduka oprostili od nedavno preminulog navijača, jednog od osnivača Torcide.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti