Obavijesti

Sport

Komentari 3

Andrić: Ne bojkotiramo trenera jer i mi i on snosimo dio krivice

Andrić: Ne bojkotiramo trenera jer i mi  i on snosimo dio krivice
1

Previše se trenera promijenilo da bi trener bio isključivi krivac. Svatko snosi svoj dio krivice i odgovornosti, kako igrači, tako i trener. Nema govora o bojkotu, kaže Andrić

VIDEO

Kriza koja već neko vrijeme potresa Hajduk nije ostala bez odjeka u svlačionici, na press konferenciji uoči utakmice s Karlovcem 'bijeli' su stigli u najjačem sastavu, uz trenera Vučevića stigli su kapetan Srđan Andrić i njegov zamjenik Ante Vukušić. Obojica su potvrdili kako u svlačionici nema problema, te kako svi igrači čvrsto stoje uz svog trenera.

- U svlačionici nema problema, kako bi se to po napisima moglo zaključiti. Sve je onako kako bi trebalo biti, osim igre i rezultata - rekao je Andrić i dodao kako se slabe igre ponavljaju od početka proljeća.

- Nije u pitanju samo Varaždin, nego i Rijeka i Dinamo. Ali ja ne mogu reći da bilo kome od igrača nije stalo, da se ne bori. Također i treneru. Previše se trenera promijenilo da bi trener bio isključivi krivac. Svatko snosi svoj dio krivice i odgovornosti, kako igrači, tako i trener. No ja vam kao kapetan mogu garantirati da je svlačionica uz trenera. O tome ne treba niti govoriti. Bez obzira tko bio, ima našu maksimalnu podršku, jer bojkotirati trenera, značilo bi bojkotirati samoga sebe. Ne mogu reći za nikoga da nije dao sve od sebe, ali ako je Varaždin nekima bio limit, onda to nije dobro.

Na kapetanove riječi nadovezao se i trener Vučević, te ustvrdio kako njegove kritike na račun igrača nisu pretjerane.

- Kroz novine se provlači da previše kritiziram igrače, no sve što kažem javno, prije toga kažem i igračima u svlačionici u lice. Veći je problem što se daje previše prostora ljudima sa strane, koji daju svoja mišljenja. A ima ih puno. Zar je pretjerana kritika ako kažem da nam tri igrača koja sam uveo s klupe nisu dali ništa. Pa nismo male bebe, da se nekome ne smije nešto treći. To je bio osvrt na utakmicu.

Podsjetili smo trenera i na kritike Anasu Sharbinuju, kojeg je tjedan ranije zaštitio od kritike legende Hajduka Jurice Jerkovića.

- Ja sam Anasa branio jer mu je nanesena bol kao osobi. On je za mene najbolji Hajdukov igrač i od njega najviše očekujem. Držim to i danas, ali on to do sada nije pokazao. Možda bi to negdje drugdje napravio. Baš poput Torresa, koji je sjajan igrač, a to ne pokazuje u Chelseaju.

Vučević se vratio nekoliko mjeseci unatrag, na pripreme.

- Još na pripremama sam znao da će svaka utakmica biti teška i da nećemo dobiti lako nijednu utakmicu. Nije ovo momčad koja ima moć i koja će lako pobjeđivati. Mi smo poprilično mladi, ostali smo bez dva igrača, a nismo se pojačali. Očekivao sam da će neki drugi preuzeti odgovornost i veći dio tereta.. To je bila moja vizija. Za pad forme pojedinih igrača i krizu momčadi prvog sebe stavljam kao krivca i ne bježim od toga. No ponavljam, ovi igrači nisu limitirani, oni mogu još puno bolje.

Samokritičan je bio i najbolji strijelac Ante Vukušić.

- Pokušavam igrati kao i u prvom dijelu sezone, ali kad cijela momčad ne funkcionira, ne funkcioniram ni ja. Prvi put kad budemo pravi, kad odigramo hajdučki i ja ću biti pravi. Teško je igrati bez Ibričića koji je bio lider, koji je znao zadržati loptu, i meni je bilo lakše. 

Najbolji strijelac 'bijelih' kaže kako na njega ne utječu vijesti da ga gledaju brojne velike momčadi poput Chelseaja, Rome...

- Nije, mene to nije poremetilo. Koncentriran sam samo na Hajduk, želim biti prvi strijelac HNL-a i pomoći Hajduku da se vrati dobrim igrama i pobjedama.

Goran Vučević nije želio govoriti o svom putu u Rim.

- To nije za javnost, klub se priprema za sljedeću sezonu i moj put je vezan uz to. I ja se pripremam, kao da ću tu ostati do isteka ugovora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve