Obavijesti

Sport

Komentari 1

Anin put do Rija: Šest ozljeda, 3 operacije i sestra kao džoker

Anin put do Rija: Šest ozljeda, 3 operacije i sestra kao džoker
7

Dok se Ana Zaninović borila s ozljedama, sestra Lucija prešla je u njenu kategoriju i ‘krala’ bodove. Obje su se plasirale na Olimpijske igre i sada žele ući u povijest

VIDEO

Iako brojke o 44 odrađena turnira u 24 države na pet kontinenata, 407.000 pređenih kilometara i 575 dana na putu izgledaju impresivno, ni izbliza ne otkrivaju svu dramatiku koja je pratila plasman sestara Zaninović na OI u Riju sljedeće godine.

Dugih 18 mjeseci Lucija Zaninović bila je prva na svjetskim ljestvicama u svojoj kategoriji do 49 kilograma, no Ana se jako mučila. Prije svega zbog šest teških ozljeda te tri operacije, koje su je odvojile od tatamija pa je njen plasman bio pod velikim znakom pitanja. Sestre nisu precizno znale što se događa, no njihov trener Toni Tomas i tajnik kluba Sandro Deak imali su razrađen plan. Ana je gurala koliko je mogla, a kad bi zbog ozljede ili operacije propustila natjecanje, na njeno mjesto uskočila bi sestra. Lucija se borila u četiri kilograma težoj kategoriji, protiv krupnijih i jačih cura, samo da bi im oduzela pokoji bod i tako pomogla sestri.

- Napravila sam to zbog sestre, a da je trebalo, napravila bih i puno više - kazala je Lucija, koja je protivnicama ukupno 'otkinula' 11,6 bodova.

Kad se zna da je za plasman na OI, samo u ovoj godini, u igri bilo 420 bodova, te da je Ana preskočila konkurenticu Nikitu Glasnović za svega 0,71 bod, jasno je koliko je sestrin doprinos bio presudan.

- Toni je izračunao sve do najsitnijeg detalja, tako je Ana iz Manchestera morala unatoč slomljenoj ruci otputovati u Moskvu, odradila vaganje i onda predala borbu u prvoj sekundi, ali je osvojila 1,51 bod. Svaki bod je gurao prema konačnom cilju - otkrio nam je Deak i dodao:

- U Maroku su predali polufinale, jer smo znali da joj prvo mjesto ne bi donijelo potrebnu količinu bodova za plasman.

Presudio je zadnji turnir u Meksiku, u kojem se odvijala prava drama.

- Ana je vjerovala da mora pobijediti u četvrtfinalu, pa je nakon poraza otišla u hotelsku sobu tugovati. Nije znala da smo izračunali sve do najsitnije decimale. U borbi za treće mjesto konkurentica je izgubila pa sam pohitao u hotel prenijeti joj sretnu vijest - kazao je trener Toni Tomas.

- Kad je Toni pokucao na vrata i rekao mi da sam upala na OI, bio je to za mene i sestru šok, nevjerica i velika sreća. Ostvarili smo cilj. Bio je plan da ponovimo uspjeh iz Londona, da se obje plasiramo, ali sada se ciljevi mijenjaju. Želimo obje uzeti medalju, kao prve sestre blizanke na svijetu kojima je to uspjelo na istoj Olimpijadi - kazala je presretna Ana, koja će uskoro na novu operaciju koljena, kako bi što spremnija dočekala pripreme za Rio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe