Obavijesti

Sport

Komentari 35

Anketa: Treba li Beljo igrati za mlade ili A vrstu? Skočiću je najvrjedniji, Daliću peta špica...

Anketa: Treba li Beljo igrati za mlade ili A vrstu? Skočiću je najvrjedniji, Daliću peta špica...
5

Kvalifikacije mladih iznio je Roko Šimić, dok je Beljo ozbiljniju minutažu imao tek u playoffu protiv Danske. Ali Šimić proljetos igra osjetno manje, a svi Dalićevi napadači su u formi. Njih četvorica...

VIDEO

Nadam se da ću biti hrvatska devetka!, naglasio je Dion Drena Beljo (21) u veljači.

Ali mislima i dalje u mladoj reprezentaciji, uvjeren da u lipnju neće jurišati na prvi trofej hrvatske nogometne reprezentacije, u Nizozemskoj na Ligi nacija, nego po prvi plasman nogometaša na Olimpijske igre. Dakle, da će biti u sastavu za Euro U-21.

Pokretanje videa...

Hrvatska U-21 pobijedila Englesku 05:01

Otad je Igor Bišćan klupu "malih vatrenih" zamijenio Dinamovom, a Beljo se probijao u Bundesligi. Čak je bio u konkurenciji za igrača ožujka cijele lige uz, među ostalima, Matthijsa De Ligta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatski napadači od ožujka zabili 15 golova

Do te se nagrade nije probio, ali jest do reprezentacije. A vrste. Zlatko Dalić uvrstio je Belju na širi popis za završnicu Lige nacija, iako ovo "širi" treba uzeti s rezervom jer s tog će popisa od 24 igrača otpasti samo jedan.

Dalićev popis za Ligu nacija: Beljo dobio poziv, Oršić i Frigan na pretpozivu! Ima i povratnika
Dalićev popis za Ligu nacija: Beljo dobio poziv, Oršić i Frigan na pretpozivu! Ima i povratnika

Dalić i novi izbornik mladih Dragan Skočić sigurno su to napravili u dogovoru. Iako je na prvu odluka prilično čudna. Jer Beljo je kotirao kao prvi napadač U-21 reprezentacije, a u najboljoj vrsti je peta opcija. I stažom i učinkom, pa čak i trenutačnom formom, je iza Kramarića, Livaje, Petkovića i Muse.

GER, 1. FBL, FC Augsburg vs SV Werder Bremen

I dok Dalića treba radovati da su od ožujka njegovi napadači zabili 15 golova (Kramarić sedam, Livaja četiri, Petković i Musa po dva), tim je neobičnija odluka da Skočiću 'otme' velikog aduta.

Beljo je za Augsburg odigrao 17 utakmica, 1083 minute, ima tri gola (Werderu, Stuttgartu i Union Berlinu za pobjedu) i tri asistencije. Za gol mu treba 361 minuta. Samo je dvaput ušao s klupe i samo je jednu utakmicu propustio.

Beljo i Baturina najviše vrijede

S druge strane, u mladoj je reprezentaciji sa 6,5 milijuna eura najvrjedniji igrač uz Martina Baturinu. Roko Šimić, koji je cijele kvalifikacije bio prva špica i zabio je sedam golova na putu do Eura, proljetos je igrao za Zürich puno manje nego Beljo za Augsburg, iako je također zabio tri gola, no u nešto slabijoj, švicarskoj ligi.

Marin Ljubičić je u LASK-u krenuo sjajno, ali ove je godine zabio tek dva gola, jedino je forma Matije Frigana u strelovitom usponu. Ali i on je na Dalićevom popisu, dobio je pretpoziv.

I Liga nacija i Euro U-21 su važni

Kvalifikacije je iznio Šimić, Beljo je u deset okršaja u skupini tek triput ušao i sakupio 58 minuta, a ozbiljniju je minutažu imao tek u playoffu protiv Danske. U Puli 68 minuta i gol, u uzvratu 65 minuta. Te u studenom i ožujku u četiri prijateljske utakmice, u kojima je dvaput asistirao protiv Poljske (3-1) i zabio gol Engleskoj (2-1). 

Ulog je u oba natjecanja koja su pred nama velik, postoji opcija da netko zaigra na oba jer Euro U-21 počinje četiri dana nakon Lige nacija, ali tad ne bi prošao pripreme s mladima nego bi došao gotovo izravno na utakmice. Jesu li se tako Dalić i Skočić dogovorili za Belju?

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov