Sport

Komentari 94

Anketa: Treba li Lovro Majer otići iz Dinama u Marseille?

Anketa: Treba li Lovro Majer otići iz Dinama u Marseille?

Kad se sve zbroji, Dinamo bi mogao zaraditi i blizu 20 milijuna eura. Ako se ostvare bonusi i Marseille kasnije skupo preproda Majera. No, Dinamo je još u Europi, a dolazi i Euro...

Ne obazirem se na priče o ponudama, meni se ne žuri, još imam pred sobom puno ciljeva koje želim ostvariti s Dinamom.

Govore to iz godine u godinu igrači kad dođu u fokus velikih transfera. Sad je na redu Lovro Majer (22).

Odlaskom Nenada Bjelice Dinamova je desetka proigrala, iako Lovru i Zoran Mamić zna gurati na krilo. Što nipošto nije pozicija na kojoj može dati maksimum.

No, Marseille je zagrizao i ne odustaje. Sad je navodno francuski velikan poslao u Maksimir ponudu koja u konačnici hrvatskom prvaku može donijeti gotovo 20 milijuna eura.

Ona glasi 12 milijuna eura plus četiri milijuna bonusa, a Dinamu bi pripao i postotak od budućeg transfera, što je u Maksimiru, naravno, čelnicima zagolicalo maštu. Da stvar nije samo ostala na špekulaciji potvrđuje i da se oko svega oglasio Majerov zastupnik Andy Bara, koji je istaknuo da je ponuda službena, da je “na stolu” te da je sada sve na Dinamu.

Majer je, prema informacijama iz Maksimira, zadovoljan uvjetima koje mu Marseille nudi, no isto tako ne bi imao ništa protiv ostanka u Dinamu. A tu će se lomiti koplja...

Novac je dobar, ali može biti i bolji. Ako Dinamo napravi zapaženiji iskorak u Europskoj ligi, ako Majer zablista na Euru U21 i(li) se igrama na proljeće izbori za mjesto na Euru, pa u ljetnim kvalifikacijama uvede “plave” u Ligu prvaka... Takvi su igrači uvijek na dobroj cijeni.

S druge strane, za razliku od nedavnih odlazaka More i Šunjića, riječ je o ligi petice. I novcu na koji Dinamo neće tek tako odmahnuti rukom...

Za razliku od nekih drugih situacija, ‘modrima’ u ovom trenutku ne gori prodati Majera. Jer prvenstvo je daleko od riješenog, bodovna prednost nad Osijekom nije ni blizu sigurne pa će se još štošta pitati čelnike Dinama i jesu li u ovome trenutku spremni pustiti kreatora igre.

Najčitaniji članci