Obavijesti

Sport

Komentari 169

Ante Čačić nema dvojbi: Znam s kim ću krenuti protiv Turske

Ante Čačić nema dvojbi: Znam s kim ću krenuti protiv Turske
1

TOP SECRET Imam još neka mala promišljanja, ali već znam tko će mi igrati na otvaranju. Iako, nikome to ne želim i neću otkriti, kaže izbornik nakon San Marina...

VIDEO

Lijepo je skinuti rekord. Ova će pobjeda protiv San Marina ostati zapisana u povijesti hrvatskog nogometa, rekao nam je Ante Čačić.

Istina, protivnik nam je jedan od najlošijih u Europi, ali nije lako zabiti deset komada.

- Moram pohvaliti svoje igrače. Nije se lako motivirati kad igrate protiv ovako slabih momčadi, a mi smo od prve minute izgledali maksimalno ozbiljni. Raduje me da su efikasni bili napadači. Dobro je da su se raspucali prije početka Eura - kaže Čačić.

Vedrana Ćorluku na kraju je odlučio pošetdjeti u ovoj utakmici. Osjetio je Čarli zatezanje i nije bilo potrebe da se riskira. Nema razloga za brigu, izbornik je jučer još jednom potvrdio kako će Ćorluka sigurno biti spreman za prvu utakmicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pripreme u Hrvatskoj su prošle i najvažnije je da nije bilo ozljeda. Sretan sam i zadovoljan kako je sve izgledalo na pripremama. Odluka da se pripremamo u Međimurju i Rovinju bila je pun pogodak. Htio sam da naši igrači budu doma, a tako su se i osjećali - siguran je Ante.

Sinoć je izbornik bio u Ljubljani na prijateljskoj utakmici Slovenija - Turska. Htio je uživo vidjeti kako tjedan dana prije sraza na Parku prinčeva izgledaju trupe “imperatora” Fatiha Terima.

Sutra let za Francusku

Danas će se reprezentativci ponovno okupiti da bi zajedno navečer otišli na dodjelu Nogometnog Oscara. Sutra ujutro u 10 sati lete u Francusku.

Odmah je poslijepodne planiran otvoreni trening, a nakon toga će se izbornik Ante Čačić do nedjelje i utakmice s Turskom “zatvoriti”. Svjestan je kako je prva utakmica u Parizu ključna.

- Skupina je jaka, ali mi imamo jasan cilj - stalno posljednjih tjedana ponavlja naš strateg.

Nitko neće znati sastav

Utakmica protiv San Marina možda je otkrila da su neki igrači ipak u maloj prednosti.

- Skoro da i više nemam dvojbi. Manje-više znam sastav za utakmicu s Turskom. Imam još neka mala, sitna promišljanja. Ni s kim neću dijeliti sastav, nitko ga neće znati - kaže Čačić.

Uvjeren je kako je u pripremama sve napravio, kako je odabrao najbolje što imamo u ovom trenutku. U Francusku putuje kao veliki optimist, vjeruje kako će Hrvatska ponovno biti u pravom izdanju. Doista, došlo je vrijeme da nakon osam godina ponovno budemo u nokaut-fazi.

  • 7 igrača zabilo je hat-trick igrajući za hrvatsku reprezentaciju
  • 2 hat-tricka je za ‘kockaste’ zabio Davor Šuker, Estoniji i Australiji
  • 21 gol zabila je reprezentacija s Čačićem na klupi

Anketa: Tko će osvojiti Euro? 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz