Sport

Komentari 24

Ante Čačić u Iran: Naslijedit će Tanca Ivankovića u Persepolisu

Ante Čačić u Iran: Naslijedit će Tanca Ivankovića u Persepolisu

Persepolis vjeruje Hrvatima. Nasljednik Branka Ivankovića koji je preselio u saudijski Al-Ahli FC bit će bivši hrvatski izbornik Branko Čačić. Potpis na ugovor past će u ponedjeljak u Istanbulu

Perzija je raj za naše nogometne trenere. Najnovije hrvatsko ime koje će raditi u Iranu je bivši hrvatski izbornik Ante Čačić. I to kao nasljednik Branka Ivankovića u najpopularnijem iranskom klubu, Persepolisu.

Iranci tvrde kako je već sve riješeno te kako će Čačić ugovor s Persepolisom potpisati u ponedjeljak u Turskoj. Branko Ivanković nakon više od četiri godine iz Teherana ide u saudijski Al-Ahli FC.

Čačić je od 2015-2017 vodio Vatrene. Otkaz je dobio nakon domaćeg remija 1-1 s Finskom, HNS je izabrao Zlatka Dalića, a sve ostalo je povijest pisana na Mundijalu u Rusiji.

Ante Čačić jednu je sezonu trenirao Dinamo, radio je u Libiji, a još vodio momčadi Lokomotive, Slavena Belupa, Maribora, zaprešićkog Intera, Osijeka... Trener je od 1986. kada je vodio Prigorje iz Markuševca.

Inače, Persepolis jako vjeruje Hrvatima. Prvi naš trener koji je vodio najveći iranski klub bio je Vladislav Brajović 1994. kao privremeno rješenje između dva iranska stručnjaka.

Nakon ad interim Brajovića teheranski ponos Persepolis vodili su: Špaco Poklepović, Tomislav Ivić, Ivica Matković, Vinko Begović, Zlatko Cico Kranjčar i Branko Tanac Ivanković.

Najčitaniji članci