Sport

Komentari 5

Ante Vukičević pozitivan, cijela vaterpolska reprezentacija sad je u preventivnoj samoizolaciji

Ante Vukičević pozitivan, cijela vaterpolska reprezentacija sad je u preventivnoj samoizolaciji

U nedjelju 23. kolovoza treba uslijediti novo okupljanje naših reprezentativaca u Šibeniku, ali sad će se sačekati rezultate kolektivnog testiranja pa onda donijeti odluka u nastavku priprema

Cijele hrvatska vaterpolska reprezentacija otišla je u preventivnu izolaciju nakon priprema na Korčuli! Ante Vukičević počeo je osjećati neke simptome, prvenstveno povišenu tjelesnu temperaturu pa je testiran na korona virus.

POGLEDAJTE VIDEO: Perica Bukić i hrvatski reprezentativci

Test je pokazao da je Vukičević zaražen pa se testiranju podvrgao cijeli stožer iz svih 19 igrača koji su na reprezentativnim pripremama na Korčuli:

Marko Bijač (Pro Recco), Ivan Marcelić (Mladost), Toni Popadić (Jug AO), Marin Šparada (Solaris), Luka Lozina (Vouliagmeni), Lovro Paparić (Primorje EB), Andro Bušlje (bez kluba), Marko Macan (Waspo 98 Hannover), Rino Burić (Jadran), Nikola Štrkalj (Solaris), Hrvoje Benić (Jug AO), Luka Bukić (Mladost), Ante Vukičević (Marseille), Loren Fatović (Jug AO), Franko Lazić (Mladost),  Ante Visković (Jadran),  Zvonimir Butić (Jadran), Andrija Bašić (Vouliagmeni) i Lovre Miloš (Mladost).

U nedjelju 23. kolovoza treba uslijediti novo okupljanje naših reprezentativaca u Šibeniku, ali u svjetlu nove, potencijalno opasne situacije, sačekat će na rezultate kolektivnog testiranja na Covid-19 pa onda donijeti odluka u nastavku priprema.

Hrvatski vaterpolski savez oglasio se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti

Virus Covid-19 koji je već pola godine nažalost prisutan u cijelom svijetu, nije uz sve poduzete mjere opreza zaobišao niti hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju, koja se od 10. do 15. kolovoza pripremala u Korčuli. Svim igračima i članovima stručnog stožera je preventivno od strane HVS-a, a u dogovoru s gosp. Capakom preporučena mjera samoizolacije, iako nisu bili u bliskom kontaktu s osobom koja je dobila pozitivan nalaz, a koja nije dio delegacije HVS-a.

Također, protekom 5 dana, kako je struka i sugerirala su svima napravljena testiranja na korona virus, pozitivan nalaz pronađen je u uzorku reprezentativca Ante Vukičevića, dio nalaza nekolicine igrača je negativan, dok se nalazi testova preostalih igrača i članova stručnog stožera očekuju unutar 24 sata.

U jednom dijelu medija su se međutim pojavile netočne informacije, te je zbog potpunog i točnog izvješćivanja javnosti izbornik Barakuda Ivica Tucak naveo :

- Prije svega, molio bih ljubazno sve medije da se suzdrže daljnjih dezinformacija kada je u pitanju hrvatska vaterpolska reprezentacija. Istina je da imamo jednog igrača s pozitivnim nalazom, ali igrači naše vaterpolske reprezentacije nisu bili, a niti su to mogli ni na kakvoj rođendanskoj proslavi 6. kolovoza na Korčuli iz jednostavnog razloga što se reprezentacija okupila tri dana kasnije, tek 9. kolovoza uvečer - u začetku će izbornik Ivica Tucak, te dodaje:

- Istina je i da smo u sklopu priprema i treninga na Korčuli, u srijedu 12. kolovoza odigrali jednu revijalnu utakmicu na improviziranom plivalištu u moru ispred Moro Beach bara na Stupama, te smo imali kratko druženje uz ručak organiziran za hrvatsku reprezentaciju na otvorenom prostoru. Netom po završetku ručka se reprezentacija vratila u hotel. Također, prava je istina da smo u utorak, 11. kolovoza odigrali službenu prijateljsku utakmicu protiv naše juniorske reprezentacije, ali ne u moru, već u bazenu KPK u Korčuli. U petak, 14. kolovoza u trenutku kada niti jedan od igrača nije iskazivao nikakve simptome zaraze, ali imajući u vidu da su neke druge osobe izvan reprezentacije, a koje su bile u kontaktu s nama bile pozitivne, promptno smo i odgovorno reagirali prekidajući trening u Korčuli. Dan kasnije, u subotu, 15. kolovoza ujutro u dogovoru s Hrvatskim vaterpolskim savezom i epidemiološkom službom, pod strogim smo nadzorom raspustili reprezentaciju ne želeći ništa riskirati. Važno je napomenuti da nitko nema nikakve simptome, niti su nam obzirom na prirodu kontakta preporučili ikakve mjere izolacije, ali smo se iz predostrožnosti povukli u svojevrsni oblik samoizolacije - rekao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, Ivica Tucak.

Iz ovih je razloga razumljivo kako će odluka o planiranim pripremama u Šibeniku i predviđenom turniru koji bi se trebali održati sljedećeg tjedna, donijeti tek nakon dobivenih rezultata obavljenog testiranja svih igrača i članova stručnog stožera i nakon komunikacije s ostala dva saveza sudionika turnira - stoji u priopćenju HVS-a.

Najčitaniji članci