Obavijesti

Sport

Komentari 9

Ante Vukušić: Ako će to spasiti Hajduk, neka me onda prodaju

Ante Vukušić: Ako će to spasiti Hajduk, neka me onda prodaju
1

Sinjski dijamant Ante Vukušić zabije gol svakih 65 minuta. Otkad se vratio na teren u osam utakmica zabio je osam golova, a u prosjeku je igrao nešto više od 65 min.

VIDEO

Odkad se vratio na teren nakon ozljede stopala, Ante Vukušić ne prestaje zabijati, kako u dresu Hajduka tako i u dresu U-21 reprezentacije Hrvatske. U osam utakmica zabio je jednako toliko golova premda je u prosjeku igrao samo malo više od 65 minuta po utakmici.

- Dobro sam radio u pauzi i sad mi se uloženi trud vraća. Želim održati dobar prosjek do kraja polusezone, a ako je moguće, zadržati ga i na proljeće - najavio je Ante Vukušić.

No to će mu se teško obistiniti. Hajduk je u situaciji u kojoj mora prodavati kako bi preživio, a Vukušić je najvrjedniji eksponat u vitrini “bijelih”. Ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, već na zimu mogao bi u neki od inozemnih klubova.

- Svjestan sam kakva je situacija u Hajduku, na isti način su prodali Kalinića, Gabrića, Ibričića, Strinića... Znam da to očekuje i mene. Bio sam kapetan i najbolji strijelac Hajduka, osvojio sam Kup, igrao Europsku ligu... - kaže Ante i dodaje:

- Volio bih ostati i osvojiti prvenstvo, no ako će moja prodaja pomoći klubu da preživi, onda sam spreman otići. Moja želja je Njemačka ili Španjolska, lige u kojima se igra otvoreno, za golove. Ne bih volio u Italiju.

Premda je u kvalifikacijama U-21 vrsta krenula loše, kapetan Ante Vukušić uvjeren je kako će na kraju ipak stići do drugog mjesta.

- U početku se nismo dobro poznavali, pa nismo bili ni dobro uigrani. Međutim, na svakom novom okupljanju ide nam sve bolje i bolje.

Najviše je za to zaslužan izbornik Ivo Šušak, kojemu mladići vjeruju.

- Izbornik nam je poput oca, a s nama razgovara kao da smo njegova generacija. Dogovaramo se o svemu, o treninzima, odmoru, šetnjama... Šjor Ivo je super čovjek i još bolji trener. Nadam se da ćemo otići na Euro. Španjolci su nedostižni na deset bodova, no pobjedama protiv Gruzije i Švicarske možemo se plasirati.

Bivši suigrači nose igru U-21 reprezentacije

Duje Čop bio je u Hajduku Vukušićev suigrač. Danas zabijaju za mladu reprezentaciju. Duje je dao prvi gol i dva puta asistirao.

- Dobro se poznajemo. Volim igrati u paru s Antom - rekao je Čop, koji se nada da će golgetersku seriju nastaviti u petak, u derbiju Splita i Dinama na Parku mladeži.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'