Obavijesti

Sport

Komentari 13

Anzulović: Nismo zaslužili SP, nimalo se ne bojim otkaza...

Anzulović:  Nismo zaslužili SP, nimalo se ne bojim otkaza...
1

Hrvatski košarkaši su porazom od Poljske (69-77) ostali bez 'posljednjeg vlaka' za nadolazeći SP u Kini. Izbornik je porazom razočaran, ali smatra kako su napravili sve što su mogli u ovakvoj situaciji

VIDEO

Ne pribojavam se za svoju poziciju, došao sam tu pomoći. Ni u jednom trenutku nisam jamčio SP, dajem maksimum svog znanja u svakom trenutku, a ljudi na vrhu Saveza odlučuju je li to dovoljno , rekao je izbornik Anzulović nakon poraza Hrvatske protiv Poljske u Varaždinu (69-77).

Druga kvalifikacijska utakmica za SP u košarci, Hrvatska - Poljska

Borbeni košarkaši odigrali su maestralnu prvu četvrtinu i solidnu drugu, ali nakon toga greške su se počele nizati i vodstvo se istopilo.

- Čestitam Poljskoj, bili su bolja momčad u 40 minuta na terenu. Otvorili smo utakmicu jako dobro, ali nismo nastavili s tom igrom. U drugoj četvrtini smo se opet digli na +10, ali nismo zadržali prednost do poluvremena. Možemo biti zadovoljni s prvim dijelom, ali nastavak je bio problem. Nismo imali dovoljno odgovornosti u nekim obrambenim zadacima, nismo zaustavljali poljske napade - posebno u zadnjoj četvrtini - rekao je izbornik i dodao:

- Izgledali smo kao da smo izgubili snagu, a definitivno smo izgubili kontrolu. Za pobjedu nad Poljacima trebalo je 40 minuta odlične igre, ne samo poluvrijeme. Težak je ovo trenutak jer smo ostali bez SP-a, ali moramo biti svjesni situacije u kojoj jesmo jer vjerojatno nismo ni zaslužili biti na SP-u. Ovaj Savez mora znati koji je sljedeći potez. Znamo da kroz ove kvalifikacije bez šest najboljih igrača teško možemo parirati ovakvim selekcijama. Nemamo kontinuitet, moramo imati opciju B jer potencijala imamo, a on ništa ne znači ako ga ne pretvorimo u dobit. Moramo se vratiti u dvorane da bi mogli pratiti trendove vrhunske košarke - završio je Anzulović.

Druga kvalifikacijska utakmica za SP u košarci, Hrvatska - Poljska

Najbolji je u hrvatskim redovima bio Filip Krušlin koji je vukao u presudnim trenutcima, ali na kraju ni njegova odlična partija nije bila dovoljna za pobjedu. Utakmicu je završio s 21 poenom.

- Prije svega čestitam Poljacima na kvalificiranju na SP. U prvom smo poluvremenu odigrali odličnu obranu, ali u drugom dijelu imali smo nekoliko velikih grešaka što nas je na kraju i koštalo - rekao je kratko Filip Krušlin.

Druga kvalifikacijska utakmica za SP u košarci, Hrvatska - Poljska

Poljaci su ovom pobjedom izborili Svjetsko prvenstvo, a na kraju je do izražaja došlo iskustvo Poljaka koji su bili mirne ruke u presudnim trenutcima.

- Iznimno smo sretni ovom pobjedom. Bila je ovo teška utakmica koju smo odigrali pod velikim pritiskom. Bila je ovo naša 'karta za Kinu', krenuli smo loše, ali trener je vjerovao u nas. Skidao nam je pritisak s leđa, nakon toga smo odigrali odličnu obranu na Bilanu i to je bio naš ključ pobjede - rekao je nakon pobjede Lukasz Koszarek.

Hrvatska još mora odigrati jednu utakmicu u ovim kvalifikacijama, a to je ona u gostima protiv Mađarske, koju će odigrati 25. veljače.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao