Sport

Komentari 27

Arapović odbio Duke i Cibonu: Iduće četiri godine u Cedeviti

Iako je prije nekoliko dana izgledalo izvjesno da će talentirani Marko Arapović (18) karijeru nastaviti u Americi, na sveučilištu Duke, ipak se odlučio ostati u Hrvatskoj

Marko Arapović potpisao je četverogodišnji ugovor s Cedevitom.

- Razgovarao sam s trenerom i ljudima u klubu, zadovoljan sam njihovim razmišljanjem - rekao je 18-godišnji sin bivšeg reprezentativca Franje i vlasnik bronce s nedavno završenog EP-a za košarkaše do 18 godina.

U Cedeviti je jaka konkurencija pod koševima, a budući da će klub igrati Euroligu, upitno je koliko će vremena na parketu moći dati tako mladom igraču.

- Minutažu ću izboriti sam, na meni je da radim i siguran sam da će Jasmin Repeša to znati cijeniti - dodao je Arapović, kojem je istekao ugovor sa Cibonom, a novi prvi operativac "vukova" Aco Petrović nije ga uspio nagovoriti na ostanak.

- Ne zna se što će biti s klubom, a više im ne mogu vjerovati jer su mi i prošlih godina obećavali minutažu. Sad sam u sređenom klubu - rekao je Arapović, pa objasnio zašto je odbio Duke i slavnog trenera Mikea Krzyzewskog.

- Tamo bih imao uvjete kao nigdje drugdje, ali shvatio sam da sam na razini kad je najbolje ostati kod kuće. Mogao sam tražiti euroligaški klub i u inozemstvu, ali nije bilo potrebno budući da Euroligu igra i Cedevita - zaključio je Marko.

Najčitaniji članci