Obavijesti

Sport

Komentari 2

Argentina neće igrati na SP-u prvi put nakon 1982. godine

Argentina neće igrati na SP-u prvi put nakon 1982. godine

Težak je ovo udarac za argentinsku reprezentaciju, pogotovo nakon što su u rujnu prošle godine osvojili američko prvenstvo. A sada će barem znati kako je nama već godinama gledati najveća natjecanja na televiziji

VIDEO

Argentina je prije četiri godine bila najveća senzacija Svjetskog prvenstva u košarci. Čudesni Luis Scola je s 38 godina odvukao svoju reprezentaciju do finala gdje je pak na kraju ipak bila bolja Španjolska. 

Argentinci su bili na koračić od plasmana na novo Svjetsko prvenstvo koje se u rujnu igra u Japanu, Indoneziji i Filipinima. No, sve što je moglo poći po zlu, pošlo je. Reprezentacija je predvođena zvezdašem Facundom Campazzom izgubila od Dominikanske Republike 79-75, postojala je i šansa da dalje prođu kao najbolja četvrtoplasirana momčad, ali rival Brazil srušio im je sve snove pobijedivši SAD 83-76.

FIBA Americas Cup 2022 - Final - Brazil v Argentina

Svjetski viceprvak tako će prvi put nakon 1982. godine propustiti MundoBasket, a za to su sami krivi. Vodili su i 17 razlike protiv Dominikanske Republike, no i to su uspjeli prokockati. S trice ih je rešetao košarkaš Betica Jean Montero koji je ubacio šest od devet trica, da bi ukupno brojao do 22 koša. Čak 18 je zabio u drugom poluvremenu. 

- Nismo ih nokautirali i sumnja se počela uvlačiti. Ovo je težak udarac. Emotivno se nismo mogli dići nakon što su izjednačili. Boljet će nas gledati Mundobasket na televiziji - rekao je izbornik Argentine Pablo Prigioni. 

Basketball - FIBA Americas Cup 2022 - Semifinals - Argentina v United States

Najbolji je bio Gabriel Deck s 27 koševa, dok je u potpunosti razočarao igrač Crvene zvezde Facundo Campazzo. Zabio je tek 10 poena, kao i Nicola Laprovittola. 

Težak je ovo udarac za argentinsku reprezentaciju, pogotovo nakon što su u rujnu prošle godine osvojili američko prvenstvo. A sada će barem znati kako je nama već godinama gledati najveća natjecanja na televiziji.

POGLEDAJTE VIDEO: FNC PRVI PUT IZVAN HRVATSKE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta