Obavijesti

Sport

Komentari 262

Šok u Dinamu: Ademi pao na doping testu nakon Arsenala!

Šok u Dinamu: Ademi pao na doping testu nakon Arsenala!
5

Arijan Ademi pao je na dopinškom testu. "Modrima" ostaju bodovi protiv Arsenala, ali ako više od dvojice igrača padne na testu, klub će biti izbačen iz Lige prvaka...

VIDEO

Dinamo je na službenoj stranici objavio kako je Arijan Ademi pao na dopinškom testu nakon utakmice protiv Arsenala u prvom kolu Lige prvaka. Uefa je otvorila disciplinski postupak protiv Dinamovog veznjaka, dodao je klub iz Maksimira.

Dinamo je prvom kolu senzacionalno srušio moćni Arsenal na Maksimiru. Bilo je 2-1 za hrvatskog prvaka u jednoj od najvećih pobjeda u povijesti maksimirskog kluba. Dinamo je objavio kako prema Uefinim pravilima ne smije komentirati Ademijev slučaj dok traje disciplinski postupak i dok ne stigne B nalaz dopinškog testa.

Iz Dinama kažu kako su neugodno iznenađeni nalazima koji su stigli za Ademija jer su igrači redovno testirani i nalazi su uvijek bili negativni. Baš je Arijan Ademi u posljednjih godinu dana šest puta bio testiran i svih šest puta nalaz je bio čist. 

Dinamo se (zasad) ne mora bojati za bodove, ali...

Prema Uefinim pravilima, klub može biti kažnjen ako više od jednog igrača tog kluba padne na dopinškom testu. Dinamu će ostati bodovi protiv Arsenala kako god završio ishod s Ademijem. No ako tijekom ove sezone u Ligi prvaka više od dvojice igrača koji igraju u Dinamu padnu na doping testu, klubu prijeti diskvalifikacija.

"Ako više od dva igrača iz iste momčadi prekrše antidopinška pravila tijekom trajanja jednog natjecanja, Uefa će, osim individualnih sankcija prema igraču, sankcionirati i klub prema pravilniku. Sankcije mogu biti izbacivanje kluba iz natjecanja koje je u tijeku i zabrana sudjelovanja u natjecanjima u narednim godinama", stoji na Uefi.

Ademi napustio reprezentativni kamp, prijete mu 2 godine kazne

Nakon što je saznao za Uefin disciplinski postupak, Arijan Ademi napustio je kamp makedonske reprezentacije i vratio se u Zagreb. Uefa je obavijestila Dinamo i makedonski nogometni savez kako je Ademi pod uvjetnom suspenzijom dok ne dođe nalaz B. Ako i on bude pozitivan, Ademi bi mogao dobiti dvogodišnju suspenziju.

Priopćenje Dinama:

"Upoznati smo s rezultatima doping kontrole nakon utakmice 1. kola Lige prvaka protiv Arsenala i da je naš igrač Arijan Ademi bio pozitivan te je protiv njega UEFA otvorila postupak. Prema pravilima Uefe GNK Dinamo ne smije komentirati dok traje disciplinski postupak i dok ne bude gotov nalaz B kontrole. Naši igrači su godinama nakon europskih i prvenstvenih utakmica redovito podvrgnuti doping kontrolama i nikada se ovako nešto nije dogodilo tako da moramo reći da smo iznenađeni ovakvim rezultatom. Arijan Ademi je šest puta testiran u zadnjih godinu dana i svaki puta je nalaz bio negativan. Isto tako igrači su od početka sezone više puta testirani od strane Uefe i Hrvatske antidopinške agencije te su svi nalazi uvijek bili negativni. Kada ćemo imati više informacija putem službene stranice ćemo obavijestiti navijače i javnost."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 262
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger