Obavijesti

Sport

Komentari 135

Martin Škrtel zašivene glave pogodio za remi 'redsa' u 97.

Martin Škrtel zašivene glave pogodio za remi 'redsa' u 97.
9

Nevjerojatnu utakmicu na Anfieldu odigrali su Liverpool i Arsenal (2-2). "Topnici" su okrenuli početno vodstvo "redsa", a onda ih je u 97. minuti šokirao Martin Škrtel...

VIDEO

Martin Škrtel priča je dana u Engleskoj. Nakon što mu je u 52. minuti derbija protiv Arsenala na Anfieldu Olivier Giroud stao na glavu i zadao ozljedu vrijednu zašivanja na travnjaku, Slovak se vratio s povezom i u sedmoj od devet minuta sudačke nadoknade zabio gol za bod "redsa" (2-2). I to, pogađate, glavom.

Prema onome što su obje momčadi pokazale veliki dio prvog poluvremena utakmice, teško se moglo očekivati da će gledatelji moći uživati u spektaklu. Liverpool je tek sporadično prijetio i dominirao u posjedu lopte (u nekim trenucima s 80-postotnom prednošću), a Arsenal je boravio na svojoj polovici. Najaktivniji su u tom razdoblju kod domaćina bili Lazar Marković i Adam Lallana s nekoliko pokušaja koje je spremno zaustavljao Wojciech Szczęsny.

Ako je koji gledatelj s tribina požurio na osvježenje u utrobu Anfielda, propustio je dva gola u samom finišu prvog poluvremena. Igrala se 45. minuta kada je Liverpool napokon pronašao način kako probiti obranu "topnika"; Henderson je s desne strane uposlio Philippea Coutinha, a Brazilac preciznim udarcem od desne stative poslao loptu u mrežu. 1-0, lijepa prednost za odmor. Ili ipak ne.

Naime, u sudačkoj nadoknadi, samo dvije minute poslije, Arsenal se vratio u igru. Slobodni udarac s desne strane nije uspjela očistiti domaća obrana, Mathieu Flamini najviši je u skoku i prebacuje loptu na drugu stativu za svog imenjaka Debuchyja koji uz "pomoć" glave Martina Škrtela izjednačuje.

Drugo poluvrijeme počelo je nehotičnom ozljedom Škrtela kojega je u prolazu kopačkom po glavi pokupio Olivier Giroud, a Slovaka su liječnici šivali na terenu i tako uzrokovali višeminutni prekid. Škrtel se vratio u igru s povezom na glavi, a Liverpool napadačkoj inicijativi. No ovaj put izostajalo je pravih prilika, a Arsenal je u jednom od rijetkih izleta u protivničku polovicu opet zabio.

Lijepu su akciju po lijevoj strani odigrali Giroud i Santi Cazorla nakon koje je Francuzu ostalo tek pospremiti loptu s nekoliko metara udaljenosti u bliži kut. Bio je to nevjerojatni šesti gol iz zadnjih šest Arsenalovih udaraca u okvir gola (Newcastleu je zabio četiri). Igrala se 65. minuta.

Glavnu su ulogu potom uzeli treneri i napravili brojne rošade, među kojima Fabio Borini sigurno neće biti proglašen džokerom s klupe Brendana Rodgersa. Talijan je ušao u 74. minuti, potom i stvorio najbolju šansu za domaćina četiri minute prije isteka 90. kada je glavom pucao pod prečku, a Szczęsny mu obranio. Nakon toga brzinski je dobio dva žuta kartona i ostavio svoju momčad na cjedilu kada je devetominutna sudačka nadoknada počela teći.

Liverpool je bacio sve karte u napad, a onda je u 97. minuti stigla nagrada. Adam Lallana ubacio je iz kornera, a Škrtel bio najviši u skoku i zavijene glave zakucao loptu u prvi kut za veliki remi "redsa" s igračem manje. Mogao je Arsenal u 100. minuti još jednom šokirati Anfield, ali je Brad Jones skinuo solidan šut Santija Cazorle s 20-ak metara.

Po bod svakoj momčadi vjerojatno je najpravedniji ishod ove utakmice koja će Arsenal ostaviti na šestom, a Liverpool dići na deseto mjesto premijerligaške ljestvice. Za "redse" nije konkurirao hrvatski reprezentativac Dejan Lovren koji je ozlijedio preponu u četvrtfinalnoj pobjedi u Capital One kupu protiv Bournemoutha.

Kronologija:

Liverpool - Arsenal 2-2 (Coutinho 45', Škrtel 90+7' / Debuchy 45+2', Giroud 65')

  • 100' KRAJ. Kakva utakmica na Anfieldu, Liverpool je u posljednjim minutama iščupao vrijedan bod protiv Arsenala.
  • 100' Umalo novi gol Arsenala! Pucao je Cazorla, ali Jones je pročitao njegov šut.
  • 90+7' GOOOL! Martin Škrtel izjednačuje! Adam Lallana ubacio je iz kornera, a slovački stoper glavom koju su mu prije 40-ak minuta morao šivati zabio u bliži kut za oduševljenje prepunih tribina Anfielda!



  • 90+4' Cazorli je Borini ostavio ožiljak na lijevoj strani rebara i poderao dres. Mijenja i Wenger; Nacho Monreal umjesto Alexisa Sáncheza.
  • 90+2' Crveni karton! Fabio Borini u kratkom vremenu dobiva dva žuta kartona i ostavlja Liveprool s desetoricom.
  • 90+1' Zbog Škrtelove ozljede, između ostalog, igrat će se devet minuta sudačke nadoknade.
  • 90' Oxlade-Chamberlain vani, Campbell unutra. Splasnuo je pritisak "redsa".
  • 86' Velika šansa Liverpoola, brani Szczęsny! Pucao je Borini nakon Sterlingova ubačaja, ali poljski golman iščupao je loptu koja je išla pod prečku.
  • 83' Ulazi Lambert, izlazi Touré. Kod Arsenala Coquelin mijenja strijelca Girouda.
  • 75' Dok je Arsenal precizan, Liverpoolove lopte odlaze pored okvira. Pucao je Lucas iz blizine, fijuknula je lopta malo kraj desne Szczęsnyjeve stative.
  • 74' Prva zamjena na utakmici. Izlazi Marković, ulazi Borini.
  • 72' Ubojit je Arsenal pred protivničkim golom u zadnje vrijeme. Zadnjih šest udaraca u okvir pretvorili su se u golove (četiri Newcastleu, dva Liverpoolu).
  • 66' Uzvraća odmah Liverpool. Sterling se našao u sjajnoj situaciji na 12-13 metara od Arsenalova gola, ali pucao je traljavo.
  • 65' GOOOL! Arsenal vodi! Olivier Giroud odigrao je dupli pas sa Santijem Cazorlom po lijevoj strani napada "topnika" i pospremio loptu u prvi kut. Preokret na Anfieldu.



  • 62' Evo opet Liverpoola... Szczęsny je izletio sa svog gola, Sterling došao prvi do nje u duelu i vratio za Gerrarda koji glavom gađa preko gola.
  • 57' Škrtelu je liječnička ekipa zašila ranu i stavila povez oko glave, nakon višeminutnog prekida napokon se nastavlja utakmica.
  • 52' Olivier Giroud nehotice staje na glavu Škrtelu, ostao je ležati branič Liverpoola na travi.



  • 46' Počelo je drugo poluvrijeme.
  • 45+2' GOOOL! Arsenal izjednačuje! Nakon slobodnjaka "topnika" Mathieu Flamini visoko je skočio i prebacio loptu na drugu stativu gdje Mathieu Debuchy uz pomoć glave Martina Škrtela šalje loptu u mrežu. 1-1, kraj prvog poluvremena.



  • 45' GOOOL! Philippe Coutinho donosi vodstvo Liverpoolu! Henderson je ukrao loptu na desnoj strani i poslužio Brazilca koji je ušao u šesnaesterac i preciznim udarcem od desne stative poslao loptu u mrežu. "Redsi" imaju prednost potpuno zasluženo.



  • 35' Marković sam pred Szczęsnyjem! Dobio je Srbin odličnu dubinsku loptu i našao se oči u oči s golmanom Arsenala, ali nije uspio zabiti. Nogom je to skinuo Szczęsny.
  • 23' Prošla je polovica prvog dijela, Arsenal se lagano diže i sve je češće pred golom Liverpoola, ali ne uspijeva ući u šesnaesterac.
  • 12' Prva ozbiljnija šansa za Liveprool. Lallana je pucao na dodavanje Markovića, Szczęsny je to skrenuo u korner.
  • 10' Nakon prvih deset minuta nema previše opasnih situacija. Dojam je da su "redsi" bolje ušli u utakmicu.
  • 3' Liverpool je zaprijetio iz slobodnjaka već u prvom napadu. Pucao je Gerrard s 25 metara, otišlo je to koji metar pored desne stative.
  • 1' Počela je utakmica!
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'