Obavijesti

Sport

Komentari 125

Arsenal je nakon devet godina srušio United na Old Traffordu

Arsenal je nakon devet godina srušio United na Old Traffordu
13

Arsenal je pobijedio Manchester United na Old Traffordu 2-1 i prošao u polufinale u Fa Cupu. Danny Welbeck zabio je bivšem klubu, a Arsenal slavi veliku pobjedu...

VIDEO

Datum 9. ožujka 2015. navijači Arsenala dobro će zapamtiti. Jer na taj dan Arsenal je pobijedio Manchester United na Old Traffordu nakon devet godina. Posljednji put "topnici" su u hramu nogometa slavili 2006. godine.

Arsenal je izbacio United u četvrtfinalu FA Cupa pobjedom 2-1. Ključan je bio bivši Unitedov igrač Danny Welbeck i katastrofalna pogreška Valencije kod drugog gola.

- Zaslužili smo pobjedu. Drago mi je zbog Welbecka, naporno je radio i vratilo mu se. Ovo će nam dati dodatan poticaj u prvenstvu - rekao je Arsene Wenger.

S njim se ne slaže Louis van Gaal. Menadžer Uniteda smatra kako je njegova momčad kriva za poraz, a ne protivnik.

- Sami smo si krivi. Nismo izgubili jer je protivnik zaslužio pobjedu i bio bolji. Izgubili smo zbog sebe. Šteta za taj drugi gol i pogrešku Valencije. On mi je bio najbolji igrač do tog poteza - kazao je Van Gaal.

Dva gola u četiri minute

Arsenal je poveo u 25. minuti. Oxlade Chamberlain poigrao se s igračima Uniteda, prošao je trojicu i sjajno proigrao Nacha Monreala na desnoj strani. Lijevi bek Arsenala mirno zabija za vodstvo. Rooney je samo četiri minute kasnije izjednačio!

Di Maria je fantastično ubacio s desne strane, Wayne Rooney glavom zabija za izjednačenje. Bio je to 14. gol Rooneya Arsenalu. Isti broj golova zabio je Aston Villi. To su mu dvije najveće mušterije u klupskoj karijeri.

REUTERS/PIXSELL

A u 61. minuti , tragikomična reakcija Valencije. Kakva kriminalna pogreška Unitedove obrane. Valencia je katastrofalno vraćao loptu golmanu, Welbeck je presjekao loptu, zaobišao De Geu i zabio za novo vodstvo Arsenala.

United je pritiskao, ali Arsenal se obranio te izborio prvu pobjedu nakon 9 godina na Old Traffordu i polufinale Fa Cupa.

Di Maria vukao suca za dres i dobio crveni

Angel di Maria asistirao je Rooneyu za izjednačenje, ali nije se proslavio. Prvi žuti karton dobio je zbog simuliranja, a drugi jer je povukao suca za dres. Di Maria je smatrao kako je sudac trebao suditi prekršaj nad njemu, ali to je napravio na nevjerojatan način. Sudac se okrenuo, pogledao ga i izvukao drugi žuti karton. I to u trenucima kad je United pritiskao i tražio izjednačenje...

Dosta je bure podigao Mike Oliver. Navijači Uniteda zamjeraju mu neujednačen kriterij. Primjerice. Angel di Maria dobio je žuti karton jer ga je povukao za dres.

OK, to tako i treba biti. No Unitedovi navijači pitat će se zašto isti sudac nije dao golmanu Manchester Cityja Joeu Hartu barem žuti karton za ovo?

VIDEO
youtube

Van Gaal: Ne smiješ dirati suca

Već sam pričao s Angelom o njegovim reakcijama. U Španjolskoj zna da je zabranjeno dirati suca. No moram pogledati video. Nema izlike za ovo što je napravio. U svim zemljama je zabranjeno dirati suca, rekao je Louis van Gaal nakon susreta i dodao:

- Rekao sam da nam je prioritet biti među četiri u prvenstvu, ali kao menadžer i kao igrač, naravno da želimo osvajati trofeje. A sad u Fa Cupu to ne možemo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao