Obavijesti

Sport

Komentari 52

Arsenal se može vratiti na vrh, novi sudar Suareza i Ivanovića

Arsenal se može vratiti na vrh, novi sudar Suareza i Ivanovića
4

Nakon današnjih utakmica u Premiershipu može doći do promjene na vrhu tablice. Arsenal može prestići City, a derbi igraju Chelsea i Liverpool na Stamford Bridgeu

VIDEO

I dok se drugi nogometaši u vrhunskim ligama odmaraju u krugu obitelji, Englezima je blagdansko vrijeme najnapornije razdoblje u godini. United će tako primjerice u 40-ak dana odigrati čak 12 utakmica što je bio dovoljan razlog da se i njihov najbolji igrač pobuni. 

FA ne mari previše i Premiership se nastavlja u punom sjaju. Nakon jučerašnjih utakmica City je skočio na prvo mjesto, no Arsenal će danas imati priliku vratiti se na vrh Premiershipa. 'Topnici' u 14.30 gostuju kod Newcastlea i pobijede li 'svrake' na njihovom terenu imat će 42 boda, jedan više od 'građana'.

No derbi dana svakako je utakmica Chelseaja i Liverpoola (17 sati). 'Redsi' su porazom od Cityja prije tri dana pali na četvrto mjesto. Samo bod ispred njih na trećem mjestu nalazi se Mourinhov Chelsea koji u posljednje vrijeme igra promjenjivo. U posljednjoj utakmici jedva su pobijedili Swansea City 1-0.

Derbi će obilježiti i prvi sudar dvojice igrača od 'slučaja ugriz', Suareza i Ivanovića. Urugvajcu će to biti prva utakmica protiv Chelseaja od kada je ugrizao Ivanovića za rame zbog čega je kažnjen s 10 utakmica neigranja.

- Svatko može pogriješiti, pa tako i Suarez - rekao je Jose Mourinho

No Portugalca su britanski novinari potom podsjetili da je Suarez i u dresu Ajaxa grizao suparnike.

- Dvaput je to napravio? Ma da? Dobro je, čini to jednom u svakoj ligi u kojoj igra - nasmijao se Portugalac.

Nakon spomenute kazne od 10 utakmica Luis je nanizao 19 golova u 13 utakmica te je potpisao novi ugovor s Liverpoolom iako je preko ljeta sam najavljivao odlazak.

- Od kada su ga prisilil na ostanak igra fantastično. Vidi se da je motiviran - osvrnuo se još jednom na igrača od kojeg će mu danas prijetiti najveća opasnost.

Današnje utakmice u Premiershipu:

  • Everton - Southampton (14.30)
  • Newcastle - Arsenal (14.30)
  • Chelsea - Liverpool (17.00)
  • Tottenham - Stoke (17.00)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače