Obavijesti

Sport

Komentari 5

Arsenal - Wigan: "Topnici" se bore za LP, gosti za opstanak

Arsenal - Wigan: "Topnici" se bore za LP, gosti za opstanak
1

Arsenalu je pobjeda važna kako bi ponovo zasjeo na 4. poziciju u prvenstvu koja vodi u Ligu prvaka, a koju drži Tottenham s dva boda prednosti i utakmicom više...

VIDEO

Ovo je možda i najvažnija utakmica ove sezone za ova dva kluba. Arsenalu je važna kako bi ponovo zasjeo na četvrtu poziciju u prvenstvu, onu koja vodi u Ligu prvaka, a koju drži Tottenham s dva boda prednosti i utakmicom više. Ako danas ne savladaju Wigan, igrači Arsenala teško će do te pozicije osim ako Spursi ne izgube u posljednjem kolu, što nije baš za vjerovati jer igraju kod kuće protiv Sunderlanda. 

Svjestan je i Arsene Wenger kako njegovi Topnici moraju večeras uzeti tri boda. To im ne bi trebalo biti teško jer su oni trenutno momčad koja je u najboljoj formi. Nakon osam odigranih utakmica imaju šest pobjeda i dva remija, taj niz daje dodatno samopouzdanje Wengeru da će njegovi izabranici uzeti sva tri boda večeras.

- Obje momčadi moraju se boriti za bodove, tako da je ovo jako važna utakmica za oba sastava - rekao je u uvodu menadžer Topnika, Wenger.

- Bili smo vrlo konstantni ove sezone, u sjajnoj smo formi i lijepom nizu i sudbina je samo u našim rukama. Prije dva mjeseca sudbina nije bila samo u našim rukama, sad jest. Idemo stoga završiti posao kako treba - optimistično je zaključio šef Topnika.

Arsenal je ove sezone slavio u svih pet odigranih utakmica protiv klubova koji su "ispod crte", tako da bi pobjeda protiv Wigana bila ukupno šesta. Ako dođu do nje i u idućem kolu protiv Newcastlea u gostima, osigurat će nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Osim Olivera Girouda nitko drugi nije ozlijeđen niti suspendiran. Francuski napadača služi posljednju utakmicu kazne i neće ga biti na travnjaku, no zato se vraćaju vratar Fabianski i bek Kieran Gibbs.

Wigan je prošlog vikenda došao do povijesnog uspjeha za njihov mali klub. U finalu FA kupa savladali su Manchester City te su tako došli do prvog velikog trofeja u svojoj povijesti. Iako su osvojili nešto jako veliko i izborili Europu, menadžer Roberto Martinez inzistira na tome da su dvije posljednje utakmice, protiv Arsenala večeras i u idućem kolu protiv Aston Ville kod kuće, čak i važnije od te jedne pobjede. To je ukratko rezimirao i predsjednik kluba Dave Whelan, koji je izjavio kako mu je važniji ostanak u ligi nego li povijesni trofej. Ako to znate, jasno je koliko će igrači Wigana tek večeras biti motivirani.

- Osvajanje tog trofeja je sjajan podvig cijelog kluba i podignuli smo si reputaciju kao klub na višu razinu. No ta utakmica ne bi smjela imati negativan utjecaj na momčad u smislu opuštanja jer pred nama su dvije najvažnije utakmice sezone - rekao je Martinez uoči dvoboja na Emiratesu gdje su prošle sezone slavili s 2:1 pogotcima Di Santa i Jordija Gomeza.

- Sjećanja na osvajanje trofeja bit će tu zauvijek, no pred nama je sad važniji zadatak i moramo biti fokusirani na ove dvije utakmice. Ne treba se oslanjati na druge klubove, nego samo na sebe i tek tada možete biti sigurni u rezultat - izjavio je osvajač FA kupa Martinez, čija je momčad jedina osvojila više bodova u gostima nego li kod kuće.

Wigan je izgubio samo jednu utakmicu od posljednjih sedam koje su igrali u mjesecu svibnju, tako da možemo reći kako je ovo "njihov mjesec" i da redovito tempiraju formu za spas sezone. Da je forma dobra, vidjeli smo i u utakmici protiv Cityja. Što se ozljeda tiče, Wigan će biti bez Figueroe, Ramisa, Stama, ključnih igrača zadnje i bekovske linije kao i bez dugo ozlijeđenih Crusata i Pollitta. U sastav bi se mogao vratiti kvalitetni veznjak Beausejour kao i Ben Watson, strijelac jedinog gola u finalu FA kupa.

Tekst preuzet s dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom