Sport

Komentari 42

Artem Milevski ima novi klub

Artem Milevski ima novi klub

U klubu osnovanom 2015. godine čeka ga i jedan Hrvat, Mislav Matić (20), koji je ponikao u sinjskom Junaku. Milevski je posljednji angažman imao u bjeloruskom Dinamu iz Bresta. Otvorio je i pivnicu

Ukrajinski napadač Artem Milevski (35) vratio se u domovinu. Postao je novi igrač prvoligaša FK Minaj. Za 11. momčad tamošnje lige potpisao je ugovor na godinu i pol dana.

U klubu osnovanom 2015. godine čeka ga i jedan Hrvat, Mislav Matić (20), koji je ponikao u sinjskom Junaku. Milevski je posljednji angažman imao u bjeloruskom Dinamu iz Bresta. 

Milevski je u Ukrajini obožavan zbog vrhunskih nastupa za kijevski Dinamo, a vole ga i u Dalmaciji. Milevski je u Hajduk došao 2014. iz turskog Gaziantepspora, proveo u Splitu godinu dana, ali više je partijao, negoli je što je trenirao. Ipak, publika ga je obožavala zbog boemskog stila života i sjajnih tehničkih sposobnosti.

Miranda Čikotić/ Pixsell

Ruku spasa pružio mu je nekadašnji suigrač iz Dinama, Goran Sablić, koji je tada vodio RNK Split. Milevski je izigrao i njegovo povjerenje. Policijska patrola zaustavila ga je, bio je alkoholiziran, a nije imao ni dokumente pa je morao u stanicu. 

- Kad sam predlagao njegov dolazak, bio sam uvjeren da neće izigrati moje povjerenje, uputio sam ga i na kodeks ponašanja koji vrijedi za sve igrače. No, nije se držao kodeksa, ali i našeg osobnog dogovora i raskid ugovora jedino je logično rješenje - kazao je tad šokirani Sablić.

Miranda Čikotić/PIXSELL

Milevski već intenzivno razmišlja o završetku karijere. Sa svojim menadžerom Aleksandrom Pankovom krenuo je u biznis. Otvorio je veliku pivnicu u Kijevu. Pankov je vlasnik, a Milevski ambasador i promotor. Ipak Artem nešto znači u nogometnom smislu i omiljena je osoba na kijevskim ulicama.

Najčitaniji članci