Obavijesti

Sport

Komentari 79

Athletic Bilbao je u 180 minuta razbio Fergusonove 'zvijezde'

Athletic Bilbao je u 180 minuta razbio Fergusonove 'zvijezde'
9

Athletic Bilbao na svom je San Mamesu dobio Manchester United 2-1 i s ukupnih 5-3 plasirao se u četvrtfinale Europske lige. Bilbao je dominirao gotovo cijelu utakmicu

VIDEO

Dok su se Fergusonove zvijezde šetale po travnjaku, Athletic Bilbao je dominirao. "Crveni vragovi" izgubili su treću utakmicu zaredom u europskim natjecanjima, a to im se nije desilo od sezone 2004/2005. Athletic je na svom San Mamesu slavio 2-1 i s ukupnih 5-3 plasirao se u četvrtfinale Europske lige. 

Poveli su domaćini 2-0 golovima Llorentea i De Marcosa. Posebno je lijep bio prvi gol Llorentea iz voleja. Zaista eurogol kakav se ne zabija svaki dan. Nakon 2-0 Bilbao je bio nadomak potpunom "demoliranju" Uniteda, ali gosti su se vratili golom Rooneya. 

Bio je to 10. gol engleskog reprezentativnog napadača u posljednjih sedam utakmica, no ni to nije pomoglo Unitedu. Do kraja je Bilbao mirno čekao da utakmica završi kako bi mogao proslaviti zasluženi prolazak u četvrtfinale Europske lige.

Nemamo opravdanja za ove dvije utakmice. Ostaje nam da se okrenemo u potpunosti Premiershipu - rekao je Ferguson i nastavio:

- Prvi primljeni gol nas je presjekao. Potom je Athletic bio još bolji na početku drugog dijela. Mogli su nam zabiti i tri, četiri i više golova. Podigli smo igru pred kraj utakmice, ali bilo je evidentno da je kasno.

Za kraj je Fergsuon rekao:

- Izvadio sam Giggsa, Ferdinanda i Carricka iz igre. Htio sam im smanjiti umor prije vikenda i naše utakmice u Premiershipu.

Europska liga, osmina finala, uzvrati:

Athletic Bilbao - Manchester United 2-1, prva utakmica 3-2 (Llorente 23,  De Marcos 66 / Rooney 80)

Hannover - Standard 4-0, 2-2 (Abdellaoue 4, Kanu 21-ag, 73-ag, Pinto 90+2)

PSV - Valencia 1-1, 2-4 (Toivonen 64 / Rami 47)

Udinese - AZ Alkmaar 2-1, 0-2 (Di Natale 3-11m, 15 / Falkenburg 32)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...