Sport

Komentari 86

Atiemwen: Donirat ću 5000 $ za Milu. Kolege, pridružite se!

Atiemwen: Donirat ću 5000 $ za Milu. Kolege, pridružite se!

Djevojčica Mila, koja boluje od leukemije, mora na hitnu operaciju u Philadelphiju, a operacija košta 18 milijuna kuna. U akciju prikupljanja novca uključili su se brojni građani pa tako i igrač Dinama...

Možemo spasiti život, donirat ću bolesnoj djevojčici 5000 dolara, napisao je Iyayi Atiemwen na Instagramu. Riječ je o maloj Mili Rončević čiji slučaj je ujedinio Hrvatsku. Djevojčica boluje od akutne mijeloične megakariotične leukemije i što prije joj je potrebna operacija, no za nju njezini roditelji moraju izdvojiti čak 18 milijuna kuna.

Za tip takve operacije je specijalizirana jedino bolnica u Philadelphiji, a obitelj se dala u brzu potragu za novcem jer je svaka minuta bitna. Uputili su apel za pomoć građanima Hrvatske, a brojni su se odazvali, tako i Atiemwen.

- Pozivam sve svoje nogometne prijatelje da doniraju, Bog vas blagoslovio - dodao je igrač Dinama koji je donirao 33 tisuće kuna.

Dijelio i ostalim građanima

Nekoliko minuta prije toga, Beli je odlučio i potrebitima podijeliti novce. Prije tjedan dana odlučio malo pročistiti ormar te je dijelio tenisice, a ovaj put je odlučio pročistiti i novčanik.

- Volim dati novac onima koji ga nemaju. Zato sam odlučio 30 ljudi podijeliti po 100 dolara - rekao je kontroverzni napadač Dinama.

Atiemwen (23) je prije dva dana prenoćio u policiji. Odradio je u srijedu terapiju u Dinamu pa se našao s odvjetnikom s kojim je otišao dati iskaz. Nakon davanja iskaza, policija ga je privela te je prenoćio u pritvoru. U četvrtak je doveden i ispitan na Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici. 

Neslužbeno doznajemo da nigerijski nogometaš nije uhićen zbog prijave Ive Bošnjak koja ga je optužila za gušenje i cipelarenje, nego zbog ranijeg slučaja djevojke iz Velike Gorice koja se javila nakon javnog istupa Osječanke, ali zbog straha od osuda nije željela otkriti svoj identitet.

Atiemwen je u zimskom prijelaznom roku u Dinamo stigao za 2,5 milijuna eura, a plaća mu je oko 300 tisuća eura. Beli će tako ukupno podijeliti potrebitima 3000 dolara, što je nešto manje od 20 tisuća kuna.

Najčitaniji članci