Sport

Komentari 83

Atiemwen noćio u policiji: Dao je iskaz o optužbi za silovanje

Atiemwen noćio u policiji: Dao je iskaz o optužbi za silovanje

Iyayi Atiemwen (23) je ispitan na Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici. Nigerijac je zadržan nakon obavijesnog razgovora, prenoćio je u policiji, a u četvrtak je pušten da se brani sa slobode

Nogometaš Dinama Iyayi Atiemwen (23) je prenoćio u policiji. Odradio je u srijedu terapiju u Dinamu pa se našao s odvjetnikom s kojim je otišao dati iskaz. Nakon davanja iskaza, policija ga je privela te je prenoćio u pritvoru. U četvrtak je doveden i ispitan na Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici. 

- Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim nigerijskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela silovanja. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 23-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu. Obzirom da se radi o kaznenom djelu protiv spolne slobode, a sve u svrhu zaštite prava i dostojanstva žrtve odnosno sekundarne viktimizacije nismo u mogućnosti iznositi detalje za koje pitate - odgovorili su nam iz PU zagrebačke.

Neslužbeno doznajemo da nigerijski nogometaš nije uhićen zbog prijave Ive Bošnjak koja ga je optužila za gušenje i cipelarenje, nego zbog ranijeg slučaja djevojke iz Velike Gorice koja se javila nakon javnog istupa Osječanke, ali zbog straha od osuda nije željela otkriti svoj identitet.

- Prvo me primio za ruke, pokušao me je svući. Ja sam se odupirala. Zatim me je počeo gušiti, a s drugom rukom me je opet počeo skidat. Ja sam ga molila da prestane, on nije prestao. Počeo me šamarati, ja sam počela vrištati. Nijedna žena ne bi trebala proživjeti to što sam ja proživjela. Osjećala sam se jadno i poniženo. Nisam mogla vjerovati da se išta tako može uopće desiti - rekla je sredinom ožujka u RTL-ovoj u emisiji 24-godišnjakinja s područja Velike Gorice.

Upit o slučaju smo u četvrtak poslali Dinamu koji je potvrdio da je nogometaš u četvrtak pušten da se brani sa slobode.

- Možemo potvrditi kako se naš igrač Atiemwen u srijedu odazvao na obavijesni razgovor nakon čega je zadržan od strane pritvorskog nadzornika. Tijekom današnjeg dana su nadležna pravosudna tijela odlučila kako nema potrebe za daljnjim pritvorom te su ga pustili da se brani sa slobode. GNK Dinamo još jednom naglašava nultu stopu tolerancije na svaki oblik nasilja.  Klub će i dalje pratiti postupanje nadležnih tijela i postupiti u skladu s utvrđenim činjenicama, vodeći se pri tome pravnim institutom presumpcije nevinosti - odgovorili su nam iz kluba.

 

Najčitaniji članci