Obavijesti

Sport

Komentari 318

Madrid slavi junake: Atletico u utakmici života izbacio Barcu

Madrid slavi junake: Atletico u utakmici života izbacio Barcu
19

Nogometaši madridskog Atletica pobijedili su Barcelonu na Vicente Calderonu prvi put nakon četiri godine. Atletico je dobio 1-0 golom Kokea iz 5. minute utakmice...

VIDEO

Diego Simeone se podigao s klupe, okrenuo prema publici i tražio ih da dodatno podignu njegove igrače. Vicente Calderon je gorio. Do kraja utakmice bilo je pet minuta, a Barcelona je redala napad za napadom... Bilo je uzalud.

Atletico Madrid fanatičnom i fantastičnom predstavom izbacio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka pobjedom na Vicente Calderonu 1-0 te izborio prvi polufinale nakon dugih 40 godina čekanja.

Koke: Idemo dalje sanjati, samo nebo nam je granica

- Ovo je spektakularno. Igrali smo spektakularno. Ma sve je bilo savršeno. Samo nebo nam je granica. U polufinalu smo nakon 40 godina... Idemo dalje sanjati. Izbacili smo jednu od najboljih momčadi, ako ne i najbolju, ali sad nas tek čeka težak posao - rekao je Koke, koji je u 5. minuti zabio jedini gol na utakmici.

Igrači Diega Simeonea igrali su kao da za njih ne postoji sutra. Fantastično su se branili, iz kontri izluđivali Barcelonu... Taktički i tehnički gotovo savršena izvedba.

Atletico je prvi put dobio Barcelonu kod kuće nakon više od četiri godine, a Barceloni je ovo prvi poraz u četvrtfinalima Lige prvaka nakon 11 godina. Posljednja momčad koja je Katalonce izbacila u ovoj fazi natjecanja bio je Juventus 2003.

Više od 55.000 duša ustalo je i ovacijama ispratilo igrače Atletica s terena. Zaslužili su. Trebali su slaviti i s većom razlikom. Atletico je i peti put ove sezone ostao neporažen u susretima s Barcelonom, a pobjeda protiv Katalonaca bila im je peta domaća u Ligi prvaka uz divljenja vrijednu gol-razliku od 14-2.

Kokeov gol u 5. minuti bio je najbrži gol koji je Barcelona ove sezone primila u Ligi prvaka. David Villa je nakon tog gola u osam minuta dvaput pogodio okvir gola! 

Nevjerojatna sreća držala je Barcelonu u igri.

Barcelona je sve pokušala, imali su dominaciju u posjedu lopte, ali nisu pronašli put do gola Atletico Madrida. Veliko razočaranje za Barcelonu kojoj ništa nije išlo kako treba. 

Madrid slavi junake...

Xavi ušao u povijest: 100 točnih dodavanja zaredom!

Veznjak Barcelone utakmicom protiv Atletico Madrida ispisao je povijest. Xavi je postao prvi igrač koji je imao 100 točnih dodavanja zaredom otkad se prati nogometna statistika. Nevjerojatno... Ali ni to nije pomoglo Barceloni.

- Imali smo nekoliko dobrih šansi za gol. Atletico je bio jako dobar u prvih 15 minuta, ali mislim da smo zaslužili barem remi. Jedan gol odveo bi nas u produžetke. Atletico je dobra momčad i čestitam im na polufinalu - rekao je Xavi nakon utakmice.

Zadnji kojem je ovo uspjelo bio je Juve

  • Atletico je dobio Barcu kod kuće prvi put nakon veljače 2010.
  • Barcelona je izgubila u četvrtfinalu LP-a prvi put nakon 11 godina
  • Atletico Madrid dočekao je polufinale Lige prvaka prvi put nakon 1974.
  • Ovo je prvi put da je Barca izgubila, a da je sudio Howard Webb
  • Atletico je slavio i u petoj domaćoj utakmici LP-a uz gol-razliku 14-2
  • Kokeov gol iz 5. minute najbrži je koji je Barca primila ove sezone
  • Posljednja momčad koja je izbacila Barcu u četvrtfinalu bio je Juve 2003.

Liga prvaka, četvrtfinale, uzvratna utakmica:

  • Atletico Madrid - Barcelona 1-0 (Koke 5')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 318
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...