Obavijesti

Sport

Komentari 4

ATP Bangkok: Karlović lako do 2. kola preko Matosevica

ATP Bangkok: Karlović lako do 2. kola preko Matosevica
1

Bez većih problema je Ivo Karlović prošao prvu stepenicu ATP turnira u Bangkoku nadigravši Australca Marinka Matosevica 6-3, 6-4. U 2. kolu ga čeka Milos Raonic

VIDEO

Hrvatski tenisač Ivo Karlović autoritativno je otvorio nastup na ATP turniru u Bangkoku. U meču 1. kola lako je pobijedio australskog tenisača Marinka Matosevica sa 6-3, 6-4.

Bio je to treći međusobni meč ove dvojice tenisača. Premijerni je 2011. godine u Indian Wellsu dobio Karlović, u tri seta, ali je Matosevic kontrirao ove godine pobjedom u dva seta, u Delray Beachu.

Ovom prilikom je Karlović potpuno dominirao osim startnog breaka kojeg je napravio Matosevic, 57. igrač na svijetu. No, to je bila jedina break-šansa i jedini break u meču Matosevica.

Sve ostalo je prošlo u dominaciji Karlovića koji je osvojio 82 poena nakon drugog servisa (27 od 33). Imao je i devet aseva, ali je bitno reći da je odlično igrao na suparnički servis što mu je donijelo tri break-lopte. I sve je tri iskoristio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U prvom je setu vrlo brzo vratio break zaostatka, a kod 4-3 je došao i do drugog koju je Karloviću donio prvi set. U drugom je kod 2-2 slomio suparnika, te je do kraja mirno servirao i potvrdio pobjedu, u meču koji je trajao jedan sat i 13 minuta.

Idući Karlovićev suparnik je treći nositelj, 21-godišnji Kanađanin Milos Raonic. Ova dva sjajna servera još nisu igrala međusobno u karijeri.

ATP Bangkok, 1. kolo:

Karlović - Matosevic 6-3, 6-4

Petrova u trosatnom maratonu slomila Petru Martić

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije uspjela proći još jednu zahtjevnu suparnicu na jakom WTA turniru u Tokiju. Nakon pobjede protiv Petre Kvitove, Martić je pala u maratonu protiv Nadije Petrove.

Ruska tenisačica, inače osamnaesta igračica na svijetu, je slavila nakon tri sata i deset minuta igre sa 7-6(2), 6-7(1), 6-4. Bio je to prvi međusobni meč ove dvije tenisačice, s tim da je bio i potpuno neizvjestan od početka do kraja.

U prvom je setu svaka igračica po jednom lomila suparnicu na servis, pa se otišlo u tie-break gdje je ipak dominirala ruska tenisačica. Imala je Petrova pred kraj drugog seta i prednost breaka, te je mogla mnogo ranije okončati meč. No, kod 4-3 za Petrovu je Martić vratila break-minusa, a kod vodstva 6-5 je propustila set-loptu.

Ipak, Martić je bolju igru u tom periodu meča naplatila u tie-breaku u kojem je izgubila samo jedan poen.

Premda je osvojila tie-break druge dionice i time produžila nadu za preokret, na startu trećeg seta je Petrova napravila razliku. S breakom prednosti je Ruskinja povela 3-0, ali se isto tako 73. igračica na svijetu (Martić) uspjela vratiti u igru. Martić je vratila break minusa, smanjila na 3-2 samo da bi odmah ispustila još jednom svoj servis.

Petrova je povela 5-2, ali najbolja se hrvatska tenisačica niti tada nije predavala. Došla je do 5-4 i šanse za izjednačenje, ali je problem sa servisom bio koban za nju. S dvostrukim pogreškama je Martić gurala Petrovu prema pobjedi, a treću je meč-loptu na kraju Ruskinja i iskoristila.

Petrova je odlično igrala nakon prvog servisa, pa je tako osvojila 40 od 48 takvih poena. Imala je i 15 as-servisa, dok je Martić napravila čak 18 dvostrukih pogrešaka. Ukupno je Ruskinja iskoristila pet od 14 break-prilika, a Martić četiri od sedam.

Spomenimo da je hrvatska tenisačica Darija Jurak ispala u igri parova, u četvrtfinalu. Njemica Lisicki i Amerikanka Raymond su s laganih 6-4, 6-2 pobijedile Jurak i Mađaricu Katalin Marosi.

WTA Tokio, 3. kolo:

Petrova (17) - Martić 7-6(2), 6-7(1), 6-4

Errani (6) - Bartoli (9) 3-6, 6-2, 6-2

Stosur (8) - Ciblukova (12) 6-4, 7-5

četvrtfinale, parovi:

Lisicki / Raymond - Lisjak / Marosi 6-4, 6-2

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu