Obavijesti

Sport

Komentari 11

ATP Madrid: Roger Federer ostao bez odgovora za Nadala

ATP Madrid: Roger Federer ostao bez odgovora za  Nadala
1

Nadal je dominirao susretom, osim u drugom dijelu prvog seta. Švicarac je gubio 4-2, no vatio je break i osvojio prvi set. No tada je inicijativu preuzeo Nadal i slavio 2-1

VIDEO

Roger Federer poveo je 1-0 u setovima protiv svog najvećeg protivnika, Rafaela Nadala u polufinalu ATP Mastersa u Madridu, no do kraja meča uspio je uhvatiti tek četiri gema. Nezaustavljivi Španjolac slavio je u 'finalu prije finala' 5-7, 6-1, 6-3 i tako ostvario svoju 37. pobjedu u nizu na terenima sa zemljanom podlogom. 

Nadal je dominirao susretom, osim u drugom dijelu prvog seta. Švicarac je gubio 4-2, no vatio je break, te stigao do prvog seta. Igrom je dao naslutiti da možda ima odgovor za nepobjedivog 'kralja zemlje'.

No, time kao da je ražestio Nadala, koji je do kraja susreta 'pospremio' samo četiri gema - jedan u drugom setu, a tri u trećem setu.

Federer se po statistici dobro držao. U drugom setu imao čak četiri break-prilike, no niti jednu nije iskoristio. U odlučujućem trećem setu je imao dvije šanse za break, naspram jedne Nadalove, ali niti to mu nije pomoglo. Zadnju je šansu Švicarac imao u posljednjem gemu kada je imao jednu break-loptu za povratak u meč i smanjenje na 5-4.

Dva najbolja tenisača posljednjih sedam-osam godina odigrali su 24. međusobni meč u karijeri. Nakon ove pobjede, za koju je Nadal radio dva i pol sata, španjolski tenisač ima pozitivan omjer 16-8, a recimo i da je ovo bio njihov trinaesti meč u karijeri na zemljanoj podlozi. Nadal je dobio dvanaesti takav.

Španjolac će u finalu zaigrati protiv pobjednika meča između Srbina Novaka Đokovića i Brazilca Thomaza Belluccija, ali svi s veliki nestrpljenjem očekuju da će mu se suprotstaviti Đoković. Srbin je slavio u finalu Indian Wellsa i Miamija (oba turnira se igraju na tvrdoj podlozi), ali sada ga Nadal dočekuje na svojoj omiljenoj podlozi. 

Nadal od 2009. i Roland Garrosa nije izgubio na zemlji, dok je Đoković ostavrio 30. pobjeda 2011. godini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao