Obavijesti

Sport

Komentari 20

Umag od 2017. postaje turnir na betonu?! To nam je sad cilj

Umag od 2017.  postaje turnir na betonu?! To nam je sad cilj
1

ATP je već jedanput odbio promjenu podloge, ali direktor turnira nada se da će sad biti drugačije jer ima podršku Marina Čilića. Što vi mislite o ATP Umagu na betonu?

VIDEO

Prvi pobjednik umaškog turnira bio je Goran Prpić 1990. godine. U finalu je dobio Gorana Ivaniševića. Od svojih početaka, turnir se igrao na zemljanoj podlozi, a to je vjerojatno jedini turnir u svijetu na čijem su finalu 2001. godine bili predsjednici triju država i na kojem igrači tulumare do ranih jutarnjih sati, spavaju do 12 pa osvoje turnir.

Nakon 27 godina igranja na zemljanoj podlozi, igrači bi 2017. mogli zakoračiti na beton. To je, naime, u planu kako bi se na umaški turnir privukli najbolji svjetski tenisači. Umag je u nezgodnom terminu, između Wimbledona i američke betonske turneje. Zbog toga turnir zaobilaze najbolji igrači, a direktor Umaga nada se kako bi se to moglo promijeniti kad bi turnir prešao na brzu podlogu.

- Dosta smo radili na promjenama i trud nam se isplatio. Imamo jak turnir, a pred nama stoji težak cilj promjene podloge kako bismo privukli najbolje tenisače svijeta - rekao je direktor Umaga Lawrence Frankopan, prenosi službena stranica turnira.

Nije ovo prvi put da se spominje promjena podloge u Umagu. ATP je već jedanput odbio taj zahtjev, no Frankopan se nada da će to sad biti drugačije jer, kako tvrdi, ima podršku jakih sponzora i osvajača US Opena, Marina Čilića. 

- Svi koji smo od ove godine uključeni u ovaj turnir spremni smo investirati. Uključio sam i svoju obitelj, a drago mi je da je moj poziv prihvatio i lord Nicholas Windsor, član britanske kraljevske obitelji, koji će nam pomoći u promociji - dodao je Frankopan.

No to će biti teško izvedivo. Američki lobi je strašno jak i Amerikanci neće dozvoliti da im se netko umiješa u njihovu betonsku turneju za koju igračima isplaćuju dodatne bonuse. Prije bi Umag mogao prijeći na travnatu podlogu. I to bi vjerojatno bio spektakl, ali prelaskom na neku drugu podlogu umaški turnir zasigurno bi ostao bez jednog djela svoje posebnosti. Što vi kažete na sve to?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...