Sport

Komentari 11

Auf, ovo je boljelo! Fernando Alonso se prevrtao po pustinji

Auf, ovo je boljelo! Fernando Alonso se prevrtao po pustinji

Reli Dakar se po prvi put u povijesti održava u Saudijskoj Arabiji, a Alonso i njegov kolega imali su tešku nesreću u kojoj su samo pukom srećom prošli bez ozljeda...

Bivši svjetski prvak Formule 1 Fernando Alonso (40) ne može biti u miru. Legendarni Španjolac se iz formule povukao 2018. godine, ali je i dalje tu među jurilicama. U lipnju je osvojio popularnu utrku 24 sata Le Mansa, a ovaj put se odlučio na novi podvig i to na nastup na reliju Dakar!

I zasad mu dosta dobro ide, odnosno barem mu je išlo. On i njegov kolega Marc Coma se nakon deset etapa nalaze na 56. mjestu, ali nakon posljednje etape mogu biti sretni što su uopće živi. 

Reli Dakar se po prvi put u povijesti održava u Saudijskoj Arabiji, a Alonso i njegov kolega imali su tešku nesreću u kojoj su samo pukom srećom prošli bez ozljeda. Vozili su se pustinjom i samo su ih dva km dijelila od cilja. Alonso je pokušao prijeći preko jednog brijega, no njegova Toyota nije izdržala i prevrnula se nekoliko puta. 

Video pogledajte ovdje

Izgledalo je strašno, hitna im je odmah dotrčala u pomoć, ali na svu sreću prošli su bez ogrebotine. No tako čisto nije prošao i njihov automobil koji je pretrpio ozbiljne poteškoće zbog čega su ga morali popravljati, a u cilj su stigli sa zakašnjenjem od čak 68 minuta.

Unatoč tome, i dalje su na 56. poziciji od 310 natjecatelja što je respektabilno obzirom na sve nedaće koje su ih pogodile. 

Najčitaniji članci