Australci tvrde: Novak će smjeti nastupiti na Australian Openu | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 20

Australci tvrde: Novak će smjeti nastupiti na Australian Openu

Australci tvrde: Novak će smjeti nastupiti na Australian Openu

Problem je bila trogodišnja zabrana ulaska u zemlju, ali Harald Sun piše kako su Australci spremni ukinuti je Novaku zbog njegovog značaja za tenis

VIDEO

Novak Đoković je Australian Open i US Open propustio jer se ne želi cijepiti, ali posebno je puno bure u javnosti podignula saga koja se krajem siječnja odigravala u Australiji. Kako nije imao potvrdu o cijepljenju, prvo je bio u pritvoru na aerodromu pa u hotelu za imigrante koji nije smio napustiti.

Pokretanje videa...

Novak Đoković VIDEO

Proživljavao je pravu dramu, oči svjetske javnosti bile su uprte u njega. I tako sve do suđenja koje je cijela javnost čekala, a australske vlasti su ga u konačnici deportirale iz zemlje zbog prijetnje za zdravlje stanovnika.

To je značilo kako se tri godine neće smjeti vratiti u Australiju i da vrlo vjerojatno više nikada neće zaigrati na Australian Openu čiji je najuspješniji tenisač u povijesti s devet titula, ali čini se kako se u ovih sedam mjeseci dosta toga promijenilo, pa tako i razmišljanje australskih čelnika. 

Novak ?okovi? dobio žalbu na ukidanje australske vize

Kako piše Harald Sun, srpski tenisač dobit će dopuštenje za nastup na Australian Openu sljedeće godine. Sam turnir nije bio upitan ni ove godine. Dobio je dopuštenje za nastup, ali nije smio ući u državu i slobodno se kretati jer se nije cijepio. Problem je trogodišnja zabrana, a isti portal piše kako su Australci spremni ukinuti je Novaku zbog njegovog značaja za tenis.

Novak Djokovic to face a federal court hearing, in Melbourne

Australija je ukinula obavezno cijepljenje za sve koji dolaze iz inozemstva. Novak bi se mogao vratiti u zemlju koja ga je deportirala, ali pitanje je želi li nakon svega što su mu priredili. Daleko je veljača i Australian Open, do tada se svašta može promijeniti pa je njegov nastup pod velikim upitnikom bez obzira na ove velike najave. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner