Obavijesti

Sport

Komentari 683

Rođendanski poklon Boysima: 'Modri' slavili za drugo mjesto!

Rođendanski poklon Boysima: 'Modri' slavili za drugo mjesto!
8

Loše su krenuli 'modri' u susret i primili gol nakon svoje greške, a onda su odlično preokrenuli golovima Petkovića i Andrića. U nastavku su bili bolji, a treći je gol zabio Josip Šutalo

Nije se 'dan po jutro poznao' na Maksimiru, a Dinamo je vrhunskim preokretom stigao do vrijedna tri boda pobjedom protiv bečkog Rapida na Maksimiru (3-1)! Rapid je poveo već u osmoj minuti golom Christopha Knasmüllnera, no 'modri' su do kraja poluvremena okrenuli rezultat golovima Brune Petkovića (13) i Komnena Andrića (34). Pobjedu Dinama potvrdio je Josip Šutalo (83).

Kako do proljeća? Dinamu će i ovo možda biti dosta, još može i do 1. mjesta! Belgijci kao ključ...
Kako do proljeća? Dinamu će i ovo možda biti dosta, još može i do 1. mjesta! Belgijci kao ključ...

'Modri' su natjecanje u skupini otvorili porazom od West Hama (0-2) nakon čega su na gostovanju porazili Genk sa 3-0, a zatim je uslijedio poraz u Beču od Rapida (1-2). S druge strane, Rapid je krenuo s dva poraza (Genk 0-1, West Ham 0-2), da bi u prošlom kolu bio bolji od hrvatskog prvaka.

Pokretanje videa...

BBB slavlje VIDEO
Zagreb: Utakmica UEFA Europske lige, GNK Dinamo - Rapid

Rapid je poveo već u osmoj minuti susreta, a pogodak je postigao Christoph Knasmullner. No, radost gostiju kratko je trajala. Samo pet minuta kasnije Petković je izjednačio. Dinamo je okrenuo rezultat u 34. minuti. Bila je to fantastična akcija u tri poteza. Petković je majstorski proigrao Bartola Franjića koji je odmah odigrao u šesnaesterac, a loptu je primio Andrić i zabio za 2-1. Nekoliko trenutaka nakon Andrićevog gola, Bad Blue Boysi su obilježili 35. rođendan impresivnim transparentom. Dinamo je pobjedu potvrdio u 83. minuti. Bulat je ubacio, a Šutalo glavom zabio za 3-1.

Pogledajte koreografiju Boysa za 35. rođendan: 'Život nas je stjerao u kut, a mi se borimo...'
Pogledajte koreografiju Boysa za 35. rođendan: 'Život nas je stjerao u kut, a mi se borimo...'

U ranije odigranom susretu iz ove skupine Genk i West Ham su odigrali 2-2. Nakon tri uzastopne pobjede, West Ham je prosuo prve bodove u Europskoj ligi. Do ovoga kola londonski sastav i Lyon su bili jedini s maksimalnim učinkom. Nakon ovoga kola jedino Lyon ima četiri pobjede.

VIDEO Pogledajte kako je Rapid poveo, a Petković izjednačio pa kreirao gol za preokret Dinama
VIDEO Pogledajte kako je Rapid poveo, a Petković izjednačio pa kreirao gol za preokret Dinama

Domaćin je poveo u 5. minuti golom Josepha Paintsila, za goste je okrenuo rezultat Mohamed Said Benrahma (59, 82), da bi u 88. Tomas Souček zabio autogol za 2-2. Dodajmo kako je to bila 1.000-ta utakmica Davida Moyesa u trenerskoj karijeri. Na ljestvici vodi West Ham s 10 bodova, Dinamo ima šest bodova, Genk četiri, a Rapid tri boda.

U idućem kolu, 25. studenog sastaju se Dinamo - Genk, te Rapid - West Ham, a natjecanje u skupini završava 9. prosinca kada su na rasporedu susreti West Ham - Dinamo, te Genk - Rapid. Podsjetimo, pobjednici skupina idu izravno u osminu finala, dok će drugoplasirani razigravati za osminu finala i to protiv osam trećeplasiranih iz Lige prvaka. Treći iz svake skupine Europske lige nastavlja sezonu u Konferencijskoj ligi, gdje će igrati playoff za osminu finala protiv drugih iz skupina KL-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
4. KOLO EUROPSKE LIGE 21:00 , STADION MAKSIMIR, ZAGREB
Dinamo
12' Petković, 34' Andrić, 83' Šutalo
3 : 1
Rapid
8' Knasmullner
Sortiranje događaja
KRAJ

Gotovo je, Dinamo je pobijedio!

90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao četiri minute nadoknade.

88'

U potpunosti sad dominira Dinamo, a Menalo je na desnoj strani imao dobru priliku, ali je pucao u blok. Na tu je loptu natrčao šutalo i zapucao, ali otišla je lopta preko južne tribine.

83' GOL DINAMO 3-1

Evo gola u režiji Dinamove budućnosti! Odlično je iz slobodnog udarca ubacio Marko Bulat, a Šutalo je odlično utrčao i glavom zabio za potvrdu pobjede na Maksimiru! Ima još desetak minuta do kraja, ali, bar se nadamo, da Dinamo to ovakvom igrom ne može prosuti!

80'

Kako je sad opasno pred Dinamovim golom! Izborio se Kitagawa za malo prostora i pucao iz okreta, ali dobro je reagirao Livaković i poslao loptu u korner! Evo još jedne promjene kod gostiju, izašao je Grahovac, a ušao Bošnjak.

Komentari 683