Sport

Komentari 3

B. Lizarazu jiu-jitsu prvak: Dobar si, ali ostavi se toga

B. Lizarazu jiu-jitsu prvak: Dobar si, ali ostavi se toga

Lizarazu je osvojio naslov prvaka u jiu-jitsuu. No finalna borba je bila toliko dosadna da je i sudac na tatamiju pogledom tražio zabavu po dvorani

Odmjeravanje protivnika, oprezna šetnja u polučučnju, valjanje po tatamiju i sve u svemu strašna dosada. Ukratko, bio bi to opis borbe, ako se to uopće može nazvati borbom, u finalu veteranskog europskog prvenstva u jiu-jitsuu. I vjerojatno nikoga to ne bi ni zanimalo, osim finalista, da naslov nije osvojio Bixente Lizarazu (39). Isti onaj Lizarazu koji je nosio dres Bayerna, Marseillea, Bordeauxa te osvojio Svjetsko nogometno prvenstvo s Francuskom. Još 2006. veliki je, i očito ratoborni, Lizarazu otišao u nogometnu mirovinu, no to nije bio kraj sportske karijere.
- Sretan sam kao malo dijete. Uvijek su me zanimale borilačke vještine. Uoči natjecanja osjećao sam strah, a ovo smatram velikim uspjehom - rekao je umirovljeni lijevi bek Francuza nakon osvajanja naslova prvaka Europe u kategoriji veterana od 35 do 40 godina za borce do 76 kilograma samo za one s plavim pojasom. Finalna borba doista ne liči ni na što. Da nisu napisali koji je to sport, vjerojatno bi tek iz treće uspjeli pogoditi da se radi o jiu-jitsuu. Istina, riječ je 'tek' o plavom pojasu, no ipak borba je bila negledljiva. Čak se i sudac na tatamiju dosađivao te pogledom tražio zabavu po dvorani. Čim je ušao u finale europskog prvenstva, znači da je talentiran za borilačke vještine, no nekako nam se čini da je nogometno ipak nešto kvalitetniji.

Najčitaniji članci