Obavijesti

Sport

Komentari 3

B. Wright: 'Aco Petrović mi je najdraži trener koji me vodio'

B. Wright: 'Aco Petrović mi je najdraži trener koji me vodio'
1

Bracey Wright (28) ovog ljeta vratio se u Cedevitu. U intervjuu tjedna za 24sata otkrio je kako cijeni Božu Maljkovića, ali i zašto je obožavao Acu Petrovića

VIDEO

24sata: Zašto ste lani napustili Cedevitu i zašto ste se vratili?

Prošle godine nismo se uspjeli dogovoriti. Da su vratili Acu Petrovića za trenera, ostao bih. Htio sam u Španjolsku, to je ipak najjača europska liga, ali moja Zaragoza je upala u financijske probleme, pa sam se ovog ljeta vratio. Obitelj mi tu uživa, stariji sin mi je odrastao u Zagrebu.

24sata: Koja je razlika između Cedevite prije dvije godine i danas?

To su potpuno drukčije momčadi, samo je Baždarić još ovdje. Po imenima smo sad jači, ali drukčiji je mentalni sklop momčadi, trenerski stil, atmosfera... Trebamo se još uskladiti. Ide nabolje, a bit će još bolje.

24sata: Možete li usporediti Acu i današnjeg trenera Maljkovića?

Maljković ima ogromno iskustvo velikih utakmica i teških situacija. Bio je trener još dok je Aco bio igrač. Ima sustav igre i puno je discipliniraniji. Aco voli američke igrače, pa i mi volimo njega. Ima sjajnu komunikaciju s igračima. Uživao sam igrati za njega, on mi je jedan od najdražih trenera u karijeri. Voli bržu i tečniju košarku.

24sata: Iako ste po vokaciji šuter, na početku sezone nije vas služio šut. Jeste li ikad u karijeri ostali bez samopouzdanja?

Kad sam bio na koledžu, imao sam ozbiljnu ozljedu. Očekivao sam više od sebe, a nisam ništa mogao. Kad sam to prebrodio, sve je bilo u redu. I poslije sam upadao u ‘crne rupe’, kao ove sezone, ali neću zato odustati od šutiranja. Uvijek očekujem da će lopta koju šutnem ući. Tako sam i protiv Igokee sa sirenom pogodio za pobjedu.

24sata: Kako spriječiti poraze od slabijih u ABA ligi nakon euroligaških utakmica?

Trebamo igrati energičnije i koncentriranije na početku utakmica. Mentalno se ispraznimo u Euroligi, igramo dva dana poslije i na teren izađemo nikakvi. Ali navikavamo se i na to, bit će sve u redu do kraja sezone. U Euroligi imamo dvije pobjede i još smo u igri za Top 16, a tamo nam sustav s 14 utakmica može pomoći. Sve je moguće.

24sata: Zašto gotovo nikad ne pokazujete emocije na utakmicama?

Uvijek želim biti na istoj razini na utakmici. I publika i mnogi igrači često se dižu i padaju ovisno o nekom potezu, a ja nastojim stalno biti isti. Uostalom, za šutera je važno da je hladnokrvan.

24sata: Supruga Jasmine čista je suprotnost. Uvijek je jedna od najvatrenijih navijačica...

Nije bila takva dok nije naučila ovu igru. Vrlo je strastvena. Čujem da ljudi na utakmicama komentiraju kako navija iz prvih redova. Velika mi je potpora. Vjenčali smo se prije gotovo četiri godine i uvijek je sa mnom gdje god igram u Europi. Sviđa joj se Zagreb. Lijepo nam je tu.

24sata: U kakvom ste odnosu s gazdom Emilom Tedeschijem?

Ponekad dođe u svlačionicu, ali samo pozdraviti. Razgovaramo o osobnim stvarima, rijetko o košarci. Dobar je tip, voli sport, ali se ne miješa u košarku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše