Obavijesti

Sport

Komentari 8

Babo opet preko 20, Zubac vrlo dobar, Wade srušio Warriorse

Babo opet preko 20, Zubac vrlo dobar, Wade srušio Warriorse
5

Dwyane Wade je stajao na zapisničkom stolu, udarao se po prsima, trčao oko parketa, mahao ručnikom... U svojoj oproštajnoj sezoni tricom sa sirenom na domaćem je parketu srušio prvake, Golden State Warriorse

VIDEO

Na NBA parketima odigrao je 11 utakmica. Bojan Bogdanović imao je još jednu odličnu +20 večer kod Mavericksa, Ivica Zubac vrlo dobrih 7-8-3 u Salt Lake Cityu, Dariju Šarića izdao je šut na gostovanju kod Hawksa, a neupitna zvijezda večeri bio je 37-godišnji Miamijev superstar Dwyane Wade kojem je ovo oproštajna sezona.

Babo trpao, Indiana izgubila

NBA: Indiana Pacers at Dallas Mavericks

Bojan Bogdanović još je jednom bio najbolji igrač Pacersa. Babo je u 34 minute zabio 22 poena sa 67% šuta za dvicu, ali Dallas nošen Lukom Dončićem (27-10-7) sa 110:101 ipak je srušio Indianu. Bogdanović je u odsustvu ozlijeđenog Oladipa definitivno prvo ime Indiane koja sa 45 pobjeda i 17 poraza stoji visoko na trećem mjestu Istoka.

Zubac dobar, Clippersi izgubili

Ivica Zubac dobio je 18 minuta u porazu Clippersa u Salt Lake i zabi0 7 poena uz 8 skokova i 3 asistencije, ali nije ga išao šut (3/9, 33%). Društvo iz Kalifornije nikako nije moglo preko najboljeg Jazzera Donovana Mitchella koji im je zabio 32 poena, a u skoku su dominirali Gobert i Favors sa 13 tj. 11 skokova. Na kraju, 111:105 za Utah Jazz.

Šarićevih 9% šuta

Dario Šarić i njegovi Wolvesi izgubili su 123:131 u Atlanti, a naš je košarkaš imao jednu od svojih najlošijih šuterski NBA večeri. U 29 minuta promašio je svaku od šest trica, a za dva poena gađao 1/5. Ukupni prosjek: 9%. Dovoljno za 6 poena te po 4 skoka i asitencije. Minnesotu su srušili Trae Young sa izvrsnim 36-8-10 učinkom i John Collins sa 34 poena.

D-Wade srušio moćni GSW

NBA: Golden State Warriors at Miami Heat

Dwyane Wade je u 38. godini života, igra oproštajnu sezonu, a sinoć je sebi i Miamiju priuštio jedan od najboljih trenutaka svoje blistave karijere. Na jednoj nozi, tricom od stakla, sa sirenom je zabio za pobjedu nad šampionima Golden State Warriorsima. Onda se popeo na zapisnički stol i udarao se po prsima, mahao ručnikom, trčao oko parketa dok su ga oduševljeni suigrači lovili, a navijači priredili zaglušujeće ovacije. Kao tko zna koliko puta prije D-Wade je senzacionalnim potezom u zadnjim trenucima utakmice Miamijev poraz pretvorio u pobjedu... Djelić NBA povijesti. I Wade je, naravno, priča dana, a debelo podvući treba i sjajnu večer Gorana Dragića koji se nakon oporavka od ozljede vratio na parket pa sa 27 poena odmah bio najboljih strijelac Miamija. Kod gostiju: Thompson 36, Durant 29, Curry 24... Ali sve ih je u kut stavio stari Dwyane Wade!

Boston: Četvrta uzastopna nula

NBA: Portland Trail Blazers at Boston Celtics

Celticsi su još uvijek čvrsto u playoffu, na petom mjestu Istoka, ali ta momčad definitivno ima velikih problema. Sinoć su doživjeli četvrti uzastopni poraz, kod kuće od Portlanda. Trener Brad Stevens okrenuo je 'na valcer': "Razočarani smo u sebe, četiri poraza zaredon nisu Bostonova razina, ali s obzirom na igru... Ja sam ohrabren'. Navijači sigurno nisu ohrabreni činjenicom da dva mjeseca prije playoffa Celticsi nemaju ni momčadsku kemiju, ni pobjednički mentalitet. Kyrie Irving bio je odličan (31 poen, 58% šuta), ali kao pobjednici iz Bostona su odšetali Dame Lillard (33-7-4), Jusuf Nurkić (16-6-3) i Trail Blazersi.

LeBron bolji od Davisa

NBA: New Orleans Pelicans at Los Angeles Lakers

LeBron James i Lakersi priuštili su si malo mira pobjedom nad New Orleansom i Anthonijem Davisom kojeg je Magic Johnson u zimskom prijelaznom roku bezuspješno pokušavao dovesti u Los Angeles. LeBron je sa 33 poena, 6 skokova i 10 asistencija predvodio LA-mladost u kojoj su ga opet najbolje pratili Brandon Ingram (23-6-4) i Kyle Kuzma.(22-5-2). Kod Pelicansa: Randle 35 poena, Davis 22, a Holiday na odličnih 19-7-10. Držali su se do minutu prije kraja kada su sa -1 pali u -8 i pozdravili se sa pobjedom.

U ostalim utakmicama: Kemba Walker (35p) nije bio dovoljan da Hornetsi doma izbjegnu poraz od Houstona, Bullsi su na krilima Zacha Lavinea (30-5-4) pobijedili u Memphisu, a Milwaukee nakon dva produžetka s jedan razlike slavio u Sacramentu.

Rezultati

Charlotte-Houston 113:118
Atlanta-Minnesota 131:123
Brooklyn-Washington 116:125
Miami-Golden State 126:125
Boston-Portland 92:97
Memphis-Chicago 107:109
San Antonio-Detroit 105:93
Dallas-Indiana 110:101
Utah-LA Clippers 111:105
Sacramento-Milwaukee 140:141
LA Lakers-New Orleans 125:119

Tablice

ZAPAD

ISTOK

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...