Na navijačkim profilima poruka BBB-a: Nećemo više pjevati 'Šugava Rijeko, smrdljivi grade' | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 111

Na navijačkim profilima poruka BBB-a: Nećemo više pjevati 'Šugava Rijeko, smrdljivi grade'

Na navijačkim profilima poruka BBB-a: Nećemo više pjevati 'Šugava Rijeko, smrdljivi grade'

Navijači "modrih" smatraju da Rijeka nije zaslužila takve navijačke uzvike i ne žele zbog nje imati posla s policijom. Uoči uzvrata finala Kupa, Zagrepčani smiruju strasti i spuštaju loptu na zemlju

VIDEO

Bad Blue Boysi odlučili su da više neće pjevati uvredljivu i skandaloznu pjesmu "Šugava Rijeko..." u utakmicama protiv Rijeke. Javnost su o tome obavijestili na stranici Zona Dinamo, a objava je nakon nekoliko sati nestala bez objašnjenja.

"Odlukom vodstva grupe, BBB vise neće pjevati Šugava Rijeko, smrdljivi grade… U prošlosti je napravljena greška, Rijeka je dala ogroman broj hrvatskih branitelja i pjevanje te pjesme nema smisla" poručili su.

Iz navijačkih krugova doznali smo kako su Boysi doista odlučili kako navedenu pjesmu više neće pjevati uoči prošle utakmice protiv Rijeke i kako im više neće biti na repertoaru. Jedan od važnijih razloga za takvu odluku je i činjenica što su njihovi članovi završavali na policiji s kaznenim prijavama zbog pjevanja te pjesme.

Zagreb: Susret Dinama i Rijeke u prvoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Verzija sramotne navijačke pjesme u cijelosti glasi: "Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade / Šugava Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko, ima još vrba / Od Vežice do Lovrana sve je puno muslimana / od Kantride do Turnića sve su djeca Poturica".

Boysi su uoči prve utakmice finala Kupa uputili službeno priopćenje u kojem traže od Dinama da ustupi cijelu južnu tribinu gostujući navijačima, a ne samo zajamčenih pet posto kapaciteta. U Maksimirskoj 128 izašli su ususret tom prijedlogu pa je stiglo oko 3000 navijača bijelih.

Dinamo je za uzvratnu utakmicu finala kupa protiv Rijeke dobio 412 ulaznica i trebali bi biti smješteni u "kavez", a klub organizira i zajedničko gledanje utakmice kod stadiona Maksimir. Rijeka lovi svoj sedmi trofej Kupa, dok je Dinamo to natjecanje osvajao 16 puta. Ove sezone Rijeka još nema pobjedu protiv Dinama, u pet međusobnih ogleda "modri" su slavili triput, uz dva neriješena rezultata. 

Pokretanje videa...

Prva utakmica, finale, SuperSport Hrvatski nogometni kup 01:07

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Podsjetimo, prva utakmica finala završila je 0-0 u Maksimiru. Uzvrat počinje u 18 sati uz prijenos na MAXSportu 1. HRT ne prenosi utakmicu, ali će prijenos biti dostupan svima na YouTube kanalu MAXSporta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 111

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner