Obavijesti

Sport

Komentari 49

Badelj: Ovo je slika moje ere u Dinamu, dobre stvari i gafovi

Badelj: Ovo je slika moje ere u Dinamu, dobre stvari i gafovi
4

Dinamo je slavio protiv Maribora u Maksimiru u 4. pretkolu Lige prvaka 2-1. Heroj i tragičar bio je kapetan Milan Badelj kojemu je ovo bila pretposljednja utakmica

VIDEO

Dinamo je uz malo sreće, ali i malo peha svladao Maribor u prvom susretu 4. pretkola Lige prvaka. Dva gola postigao je Milan Badelj, šteta što je jedan bio u vlastitoj mreži, no drugim se iskupio i donio pobjedu Dinamu u njegovoj posljednjoj utakmici na Maksimiru.

Iskazao se još jednom golman 'modrih'. Kelava je opet 'skinuo' dvije-tri šanse i sačuvao pozitivan rezultat uoči gostovanja u Mariboru.

Maribor je imao sreće, ali u uzvratu ćemo mi biti dominantni, uvjeren je Kelava

- Ma nisam junak utakmice, cijela ekipa je izvukla ovu pobjedu. Imao je malo sreće i Maribor, prečka i stativa.  Znali smo da neće bit sve odlično u prvoj utakmici, ali dobili smo ih i sad idemo tamo za šest dana odigrati partiju u kojoj ćemo opet biti dominantni i ostvariti prolaz. Odgovornost će i u uzvratu biti na cijeloj momčadi. 

Autor prvog gola za Dinamo, Duje Čop vjeruje kako će slaviti i na gostovanju u Sloveniji.

- Bilo je dosta teško igrati, oni su dobra momčad, s kvalitetnim pojedincima, radili su nam dosta problema, ali mi smo za nijansu bili bolji. Propustili smo par šansi, ali nećemo sad o tome što bi bilo kad bi bilo. Idemo u Maribor pobijediti. Oni su došli zabiti i to su napravili, srećom mi smo postigli drugi gol koji će nam biti važan za uzvrat.

Sreća prati hrabre i Antu Čačića

Dinamov trener Ante Čačić stigao je do nove pobjede. Otkako je zasjeo na klupu maksimirske momčadi ne zna za poraz. Protiv Maribora je opet imao puno sreće, ali izborio je povoljan rezultat uoči gostovanja u Sloveniji.

Ostali smo mirni i nakon autogola i upisali osmu uzastopnu pobjedu, žali zbog primljenog gola Čačić

- Željeli smo dobiti utakmicu, veća je prednost ako se ne dobije gol, ali i ta je pobjeda vrijedna. Dogodio nam se gol i to našem kapetanu, malo smo bili u rupi, trebalo je mirnoće da se vratimo. Maribor nas je dobro čekao, srećom nismo postali nervozni i došli do gola, zasluženo kada se zbroje sve naše prilike - propustili su brojne šanse, ali opet, s Čačićem na klupi Dinamo ne zna za poraz.

- To nam je osma uzastopna pobjeda, četvrta u Europi , 29 bez poraza i nadam se da ćemo ući u Ligu prvaka bez poraza. Danas smo uspjeli dobiti, tamo ne idemo čuvati rezultat nego napraviti što bolji rezultat. Bit će veliki pritisak s njihove strane, ali ne sjećam se kada nismo zabili gol na susretu što mi daje optimizam.

Putevi nam se razdvajaju, ali srce ostaje u Dinamu

Bila je to posljednja utakmica kapetana Milana Badelj na Maksimiru pred vlastitim navijačima. Badelj nakon uzvrata za sedam dana u Mariboru napušta 'modre' i odlazi u HSV.

Htio sam se iskupiti suigračima i navijačima, želim prolaz u LP s Dinamom, igrat će i u uzvratu Badelj

- Ispričao bi se dečkima i navijačima zbog tog gola, bila je to moja nesmotrenost, želja da dođem do lopte i spriječim gol i zeznuo sam Kelavu. Nismo ostvarili cilj, primili smo gol, ali nije da smo sad izgubili, ako ništa bit ćemo ozbiljniji u uzvratu - spreman je Badelj odigrati posljednjih 90 minuta za Dinamo.

- Kad se osvrnem na današnju utakmicu ušao sam preemotivno u nju zato sam vjerojatno i pogriješio, ali htio sam se iskupit, izvući se s tim golom. Utakmica protiv Maribora bila  je bila slika moje karijere u Dinamu, uz puno dobrih stvari pa i gafova - govori sa sjetom o svojim godinama u maksimirskom klubu.

- Mislima još nisam u HSV-u, još sam u Dinamu i napravit ću sve u idućoj utakmici, osim autogola, da s Dinamom uđem u Ligu prvaka. Naš put se tada razdvaja, ali moje srce ostaje ovdje - kapetan će se uvijek sjećati nastupa za Dinamo.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao