Obavijesti

Sport

Komentari 15

''Bafana Bafana'' pomoću vuvuzela prolazi skupinu...

''Bafana Bafana'' pomoću vuvuzela prolazi skupinu...
1

Navijači s vuvuzelama nisu samo naš 12. nego i 13. igrač. To je jedno od naših oružja, rekao je branič JAR-a Mokoena kojem 127 db ne smeta

VIDEO

Razočaran sam što nisam čuo dovoljnu buku vuvuzela, ali nadam se da će u sljedećoj utakmici naši navijači puhati više i jače. Ljudi koji su puhali glasno bili su meksički navijači i njihove su se vuvuzele čule na stadionu više od naših, rekao je nakon prve susreta JAR-a i Meksika južnoafrički golman Khune.
Njegov istančan sluh zamjetio je da većina od gotovo 85.000 navijača navijalo za Meksiko. U suprotnom domaćini bi zasigurno pobijedili.
Ako su Olimpijski stadion u Pekingu nazvali 'ptičje gnijezdo', stadion Soccer City u Johannesburgu trebao bi se zvati osinje gnijezdo.
Kapetan Južne Afrike Aaron Mokoena također se nada da navijači ovaj put neće podbaciti te da će njihove vuvuzele nadmašiti 'sitnih' 127 decibela koliko proizvode.
- Navijači s vuvuzelama nisu samo naš 12. nego i 13. igrač. To je jedno od naših oružja - rekao je Mokoena kojeg očito ne brine podatak da vuvuzela čini buku jaču od motorne pile koja direktno šteti sluhu.
Vjerojatni razlog zašto domaćini nisu svladali Meksiko jest to što su gosti također imali svoje vuvuzele 'za trku'.
- Vuvuzele nam nisu bile nikakav problem. Južnoafrikanci su imali svoj ''nogometni party'' i to je sjajno. Bili smo usredotočeni na utakmicu, vuvuzele nas nisu smetale - rekao je branič Meksika Carlos Salcido.
Južnoafrikanci naišli su na protivnika koji se uspio oduprijeti njihovom 12. igraču, a tek će se vidjeti kako će se Urugvaj i Francuska suprotstaviti 'bafani bafani'. Kako stvari stoje, nemaju šanse. Vuvuzele su ih potpuno umrtvile u međusobnom ogledu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti