Obavijesti

Sport

Komentari 4

Bahrein vodi policajac, Danci gaze, gauči igraju za Maradonu

Bahrein vodi policajac, Danci gaze, gauči igraju za Maradonu
6

Hrvatska je 15 puta na svjetskim prvenstvima igrala protiv Azijaca i 13 puta pobijedila, od čega bliskoistočne suparnike svih šest puta, s ukupno 51 golom razlike. Da, i taj Bahrein prije dvije godine, s rezervnom momčadi

VIDEO

- Bahrein je nešto kao Katar, samo bolji momčadski, a s manje individualne kvalitete, rekao je o idućem suparniku "kauboja" Petar Metličić.

Pokretanje videa...

Rukometaši na putu za Kairo 01:11

Eh sad, rekli bismo da neće biti problema, ali... ipak su to naši rukometaši.

- Normabeli su na stolu, ali bit će toga još - najavio je i Zlatko Horvat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pa dobro, Zlajo, ne valjda (i) protiv Bahreina?!

U četvrtak od 18 sati, dakle, Hrvatska će 15. put na svjetskim prvenstvima igrati protiv azijskog suparnika. Trinaest puta je pobijedila, remizirala je ovdje u Egiptu s Japanom, a izgubila 2001. od Južne Koreje 38-33. Bliskoistočne protivnike pobijedili smo svih šest puta, ukupno s 51 razlike.

Pa i taj Bahrein, na prošlom SP-u prije dvije godine, s 32-20, i to bez doprinosa Duvnjaka, Stepančića, Karačića i Muse, pri čemu su glavni igrači bili Štrlek (11 golova), Bičanić (5), Vida (4), Vranković i Kozina (po 3).

- Kao Islanđanin, uvijek želim pobijediti Dansku, ali za to se mora baš sve poklopiti. Zadatak nam je proći skupinu preko Konga, a cilj pobijediti i Argentinu - rekao je uoči SP-a izbornik Halldor Johann Sigfusson (42).

On je završio policijsku akademiju (dobro dođe za održavanje discipline u momčadi), igrao je u Njemačkoj, radio kao trener u Makedoniji, a izbornik je postao prošlog studenog, tek dva mjeseca uoči SP-a. I preuzeo momčad koja se nije ni pripremala za Egipat jer od svibnja je bila bez izbornika.

2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group C - Croatia v Qatar

Sigfusson je treći Islanđanin na bahreinskoj klupi u zadnjih pet godina i jedan od čak četvorice Islanđana na ovom SP-u.

Alfred Gislason vodi Njemačku, Gudmundur Island, a Dagur Sigurdsson Japan. Taj nam je već zapaprio...

- Moj klub Selfoss pustio me na ovu akciju jer na Islandu ionako nema ni treninga, ni utakmica, natjecanja... A vratit ću im se obogaćen za jedno veliko iskustvo - dodao je pa opisao stanje s covidom:

- U Bahreinu je bolje nego u Europi. Odmah nakon dolaska morate se testirati, ali nakon toga se slobodno krećete. Osim što nakon deset dana morate opet na testiranje. Ovdje su do prosinca proveli dva milijuna testiranja, a država ima milijun i pol stanovnika. Poput Islanda, manja je država, ne gusto naseljena i lakše je kontrolirati širenje virusa i testirati ljude.

Bahrein na azijskim natjecanjima uglavnom gubi od Japana i Južne Koreje, rivali su mu Katar i Saudijska Arabija, od kojih je siromašniji pa igrači više grizu za uspjeh.

Hrvatska protiv Azijaca na svjetskim prvenstvima

  • 2021. Katar 26-24
  • 2021. Japan 29-29
  • 2019. Japan 35-27
  • 2019. Bahrein 32-20
  • 2017. Saudijska Arabija 28-23
  • 2015. Iran 41-22
  • 2009. Južna Koreja 27-26
  • 2009. Kuvajt 40-21
  • 2007. Južna Koreja 41-23
  • 2005. Japan 34-25
  • 2003. Saudijska Arabija 25-18
  • 2001. Južna Koreja 33-38
  • 1999. Kuvajt 25-19
  • 1997. Kina 34-21

Argentina je svladala Bahrein 24-21 i igrači su se odmah u svlačionici slikali s Maradoninim dresom i posvetili mu pobjedu. Opasniji su od svih dosadašnjih suparnika Hrvatske, ali ipak nisu naš rang. Svjetski prvaci Danci razbili su ih 31-20 u svojoj osvetničkoj misiji nakon kraha na Euru prošle godine, kada su ispali u skupini prvoga kruga iza Mađarske i Islanda.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Final - Norway v Denmark

Ovdje u Egiptu Danci briljiraju, prvi su krug završili kao najuvjerljivija reprezentacija, protivnike su Hansen i društvo pobjeđivali s prosječno 15 golova razlike, samo su Mađari zabili više od Danske (104), a nitko nije primio manje (59). Uh, kakav će to biti okršaj u ponedjeljak.

Nadamo se nakon dvije pobjede Hrvatske. I s džokerom Karačićem. Čak, tko zna, možda i s Cindrićem, koji je iz Barcelone poručio da je takve ozljede aduktora već imao i da bi se mogao zaliječiti i vratiti.

POGLEDAJTE 24 PITANJA S NIKŠOM KALEBOM:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje