Obavijesti

Sport

Komentari 3

Baka Greta 'oprala' vlasnika i Sunsi pobijedili četiri zaredom!

Baka Greta 'oprala' vlasnika i Sunsi pobijedili četiri zaredom!
1

'Zamisli, on građane pita da mu plate izgradnju dvorane?! Da ne bi! Uostalom, namjena gradskog novca se zna. Popravak ulica, kanalizacije, vodovoda... To su stvari za koje po zakonu moramo izdvajati'

VIDEO

NBA klub našeg Dragana Bendera, Phoenix Suns, bili su 'totalnoj provaliji'. Deset (10) poraza zaredom, prikovani za dno lige, teška depra.

Ima u Phoenixu košarkaškog talenta i znanja (Devin Booker, Jamal Crawford, Deandre Ayton, TJ Warren, Kelly Oubre), ali slavna vremena u kojima su Arizonom gazili Charles Barkley, Kevin Johnson, Dan Majerle, Jason Kidd, Steve Nash, Amar'e Stoudemire... Nedostižna su već godinama.

Posljednje desetljeće i pol vlasnik kluba je Robert Sarver. Rezultatski, blago rečeno, ne baš uspješan. Prije tjedan dana Sarver je od Gradskog vijeća Phoenixa zatražio odluku o tome može li se Sunsima sa gradskom lovom izgraditi nova dvorana vrijedna 150 milijuna dolara.

Prema američkom običaju Vijeće je zasjedalo javno, riječ su dobili građani i tako je u 90 godini života zvijezdom postala - baka Greta Rogers.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Sram vas bilo sve'!

Gospođa Greta je zatražila mikrofon pa sa najsmrknutijom facom koju ste ikad vidjeli javno 'oprala' Sarvera onako kako ga vjerojatno ni rođena mater nije dok je bio klinac:

- Gospodin Sarver je 14 godina vlasnik Sunsa i u svih tih 14 godina nije napravio ama baš ništa da poboljša momčad. Nikad nije sam platio ili našao izvor financija da u Phoenix dovede dva-tri klasna igrača. A svi znamo da je to ključ na putu do uspjeha svake profesionalne momčadi! Toliko je škrt da od te 'stisnutosti' škripi dok hoda. I vi bi htjeli pregovarati s takvim čovjekom? Sram vas bilo sve! I tebe, predsjedniče Vijeća, mislim sam da se držiš viših, boljih i poštenijih načela. Pa ne plaćamo mi građani porez da bi time podržavali privatne poduzetnike. A posebno ne one koje su u industriji zabave. Takvi neka se izdržavaju sami ili, ako su nesposobni, nek' propadnu!

Op-op! Složili se bakom Gretom ili ne, ali: kapa do poda, jel' tako? I znate što? Sunsi koji su do tog trenutka imali deset uzastopnih poraza nakon lekcije bake Grete imaju: četiri pobjede zaredom!

Sa 10 razlike pobijedili su Dončićev Dallas, sa 8 razlike Šarićevu Minnesotu pa u gostima sa +18 razbili Hezonjin New York, a onda slavili i kod jednih od pretendenata na naslov, Boston Celticsa - 111:103 protiv Kyriea Irvinga, Jasona Tatuma, Gordon Haywarda, Terrya Roziera, Marcusa Smarta i Jaylena Browna.

Baka Greta 'potjerala' je svoj Phoenix iz bunara od 10 poraza u let od 4 pobjede.

- Preko 40 godina živim tu, aktivno sudjelujem u radu Vijeća i uvijek sam otvorena u istupima. Na zlom sam glasu, ali samo među muljatorima i neradnicima - pričala je Greta Rogers kad su se kamere cijele Amerike okrenule prema njoj.

- Ne idem više baš na svaku sjednicu jer imam koju godinu i sad moram hodati sa štapom.

A znate li da ste priča u Washington Postu, u USA Today, na Foxu?

- Niti znam, nit' me zanima. Čitam Times petkom, nisam još sve stigla pregledati, ali ono što sam pročitala me ne spominje. Ne istupam zbog publiciteta nego zato što vjerujem da treba javno reći istinu. Posebno ako nam netko servira sranja. To prezirem i dok mogu govoriti moj će se glas čuti. Zamisli, on građane pita da mu plate izgradnju dvorane?! Da ne bi! Uostalom, namjena gradskog novca se zna. Popravak ulica, kanalizacije, vodovoda... To su stvari za koje po zakonu moramo izdvajati.

Žestoka ste bila i prema gradskom vijećniku.

- Nije to prvi put. Znam ga 22 godine. Nema nikakve posvećenosti javnom poslu koji radi, a reći će bilo što da ga se pohvali u novinama. Znam mu ženu i kćeri, divne su. Kad zasluži pohvalu, pohvalim ga. A kad zasluži lekciju, dobije i to.

Baka Greta! Ne mora biti zvijezda, ali uzor... I može i treba biti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac