Obavijesti

Sport

Komentari 14

Balakov: Drag je meni Hajduk, ali bez novca nema nogometa

Balakov: Drag je meni Hajduk, ali bez novca nema nogometa
3

Krasimir Balakov bio je danas u Splitu, ali samo kako bi sredio papirologiju i okončao svoju vezu sa splitskim klubom čije rezultate i dalje prati iz Njemačke

VIDEO

Krasimir Balakov vratio se u Split! Ne, nije prvotravanjska šala, bivši trener Hajduka stigao je danas u grad pod Marjanom, kako bi razriješio papirnate detalje svog donedavnog boravka u Hrvatskoj.

- Moram zatvoriti firmu, odjaviti boravište kod policije, pokupiti svoje stvari iz hotela... – pojasnio je Balakov, koji prema očekivanjima nije dobro startao na klupi Kaiserslauterna.

- Znao sam da su u teškoj situaciji i da ćemo teško izboriti opstanak. Ali dok ima nade, dat ćemo sve od sebe da izborimo opstanak. Ako ne, okrećemo se planu B, gradnji momčadi za drugu ligu. Imamo puno problema s napadom. Da je u pitanju obrana, to se moglo brzo riješiti, no napad zahtjeva nešto duži rad, dali smo do sada samo 17 golova.

Premda je prije dva tjedna otišao, Balakova i dalje zanima sve o Hajduku.

- Kako su igrali? Koja je bila formacija? Je li Radošević potpisao ugovor? Je li Maloča ozdravio? Nizao je pitanja bivši trener.

- Sjajan je ovo grad i klub, pogotovo atmosfera oko njega. Sve ima, osim baze, osim financija. Ako srede taj segment, opet će Hajduk biti veliki klub. Ova sredina ima potencijala za velike stvari, ali bez novaca se ne može raditi – pojašnjava bivši trener, koji nam je priznao kako ne zna tko je predsjednik Kaiserslauterna, ni kakav je ustroj kluba, kao ni koliko imaju pretplatnika.

- Sve je organizirano tako da sam koncentriran samo na sportski segment. Tamo se o drugim stvarima ne priča, pogotovo ne o novcu.

- Ne pričamo ni mi o lijepom vremenu – dobacio je netko, što je nasmijalo Balakova.

- Istina, lako je raditi u sređenoj sredini. Zato nogomet na Balkanu i nije na razini Njemačkog nogometa.

Balakov kaže kako je posebna draž što u Njemačkoj praktično svatko može dobiti svakoga, pa čak i drugoligaši.

- Njemačka druga liga je na razini HNL-a, s tim da bi se Dinamo i Hajduk mogli nositi i s Bundesligašima. Nemojte se zavaravati i nemojte misliti da to govorim samo zato jer sam tu. Mnogi su me u Njemačkoj pitali o Hajduku, Hajduk je veliko ime.

Svom bivšem klubu je nakon lijepih riječi zaželio sve najbolje, kao i svom nasljedniku, Miši Krstičeviću.

- Logično je bilo da on nastavi nakon mene, jer je vodio juniore, a upravo su juniori temelj budućnosti Hajduka.

U posljednja dva tjedna u Njemačkoj bio je zaposlen, no ipak, sjetio se i nekih detalja koji su mu nedostajali iz Splita.

- Split je za mene bilo sjajno iskustvo, u Njemačkoj nema ni ovakve atmosfere ni ovakve hrane. Tko će dati u Njemačkoj šefa Hajdukovog restorana Ivana Nogala, Dragana i Draganu...


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom