Obavijesti

Sport

Komentari 51

Balakov napustio Hajduk: Tko zna, možda se jednom i vratim

Balakov napustio Hajduk: Tko zna, možda se jednom i vratim
6

Bila mi je čast biti trener Hajduka. Ovaj grad je emotivan i pozitivno lud, a svi s kojima sam radio ostat će mi u srcu, rekao je Balakov i krenuo prema Njemačkoj

VIDEO

U životu i sportu postoje lijepi i oni manje lijepi trenuci. Ovo je jedan od tih drugih, rekao je Krasimir Balakov (45) u uvodu konferencije za novinare zakazane za 2.15 sati ujutro.

Tema je bila samo jedna - odlazak trenera u njemački Kaiserslautern. Let je zakazao već u 6.50 ujutro pa je noćna presica bila jedina mogućnost da se osvrne na nepunih deset mjeseci provedenih u Hajduku. Glasnogovornik Ante Bilić objavio je da Balakov odlazi, a Bugarin se samo nasmijao i započeo poduži monolog:

- Često smo pričali da je ovo lud grad, ali pozitivno lud. I lud i emotivan. Bila mi je čast biti trener Hajduka. Radio sam s velikim zadovoljstvom, a svi s kojima sam radio ostat će u mome srcu. Ostavljam zdravu momčad, dobro spremljenu i s velikim samopouzdanjem. Mislim da neće biti problema s ovom sezonom. Držim im palčeve da bude dobro i hvala svima, prvenstveno navijačima i ljudima koji rade u klubu. Žao mi je, malo mi je i teško što ostavljam momke u ovom trenutku. To sam im i rekao. Ali takav je život. Hvala i vama na korektnosti i pozitivnim kritikama.

Ostavljam iza sebe momčad koja je posložena i spremna, koja ima hijerarhiju i potencijal, uvjeren je Balakov

Prije dva dana Balakov je molio upravu Hajduka da ga ostavi na klupi, obećao je da će se već slijedeće godine boriti za naslov.

- Predsjednik Maleš može nešto reći na tu temu, ja ću samo reći kako je kontakt s Kaiserslauternom uspostavljen nakon te moje izjave. Bio sam koncentriran samo na utakmicu s Rijekom, sve drugo što se događalo, događalo se mimo mene - kazao je Balakov, koji nije želio otkriti što mu je rekao predsjednik Hajduka.

- To neka ostane naša mala tajna. Mislim da smo radili dobro i korektno, ostavljam iza sebe momčad koja je posložena i spremna, koja ima hijerarhiju i potencijal. Siguran sam da oni i bez mene mogu odigrati dobru sezonu. Ali moramo svi imati strpljenja. Ima puno mladih igrača. Ozobić, Andrijašević, Caktaš... Cijela momčad radi i traži da igra nogomet.

Ipak, nije želio otkriti koga bi poveo sa sobom.

- Za mnogo igrača mogao bih reći da su kapacitet za veće klubove, no vidjet ćemo. To je priča koja se može ostvariti.

Hajduk je veliko ime i tradicija, mogu reći i religija. Nešto pozitivno ludo, to nema svaki klub, možda se i vratim, kaže Balakov

Balakov se s Hajdukom razišao sporazumno. Zatražio je od kluba da mu izađe u susret, što su čelnici i uradili.

- Za detalje pitajte klub, nije na meni da to govorim. Rastajemo se prijateljski. Tko zna, ako jednoga dana bude prilika, možda se i vratim. Hajduk je veliko ime i tradicija, mogu reći i religija. Nešto pozitivno ludo, to nema svaki klub. Nadam se da će Hajduk pronaći svoj put, naći stabilnost, napraviti temelje za budućnost... Potencijala ima u mladim igračima, samo treba vremena i strpljenja.

Pozivu Kaiserslauterna odazvao se unatoč teškoj situaciji u kojoj se nalaze.

- U nogometu nema garancije. Jedina garancija je ako radiš dobro i vjeruješ u uspjeh. Vjerujem da mogu napraviti nešto dobro, iako su u teškoj situaciji. Ali dat ćemo sve od sebe i pokušati iskoristiti šansu te ostati u ligi.

Dinamo mu nedostižan, ispao u Kupu, podbacio u Europi

Krasimir Balakov postao je trenerom Hajduka na početku tekuće sezone. Sveukupno je vodio 25 utakmica s prosječnim učinkom, rezultati nisu bili na nivou renomea kluba kakav je Hajduk. U Europi je pao na prvoj prepreci, na Stoke Cityju, u domaćem Kupu izbacio ga je Zagreb u četvrtfinalu, a u prvenstvu je u 22 utakmice upisao 13 pobjeda, 5 remija i 4 poraza, bez izgleda da ugrozi čelno mjesto Dinama.

Od 66 mogućih, Hajduk je pod trenerskom palicom Krasimira Balakova osvojio svega 44 boda (66%), a u proljetnom dijelu sezone upisao je dvije pobjede, dva remija i poraz od Dinama. Sveukupno, od 15 mogućih, osvojio je iznenađujuće malo, svega osam bodova (53%).

Unatoč visokoj pobjedi u Rijeci, koja budi optimizam, Balakov iza sebe ostavlja prilično nejasnu situaciju, ništa bolju nego li ju je zatekao prošloga ljeta. Selekcija nije do kraja napravljena, momčad je u derbiju pokazala koliko je fizički inferiorna ozbiljnoj momčadi poput Dinama, a u ogledima s objektivno slabijim protivnicima poput Istre, koliko još ima tehničkih nedostataka.

Nasljednik Mišo Krstičević?

Kao najozbiljniji kandidat za njegova nasljednika figurira trener juniora Mišo Krstičević, sušta suprotnost Balakovu. Za razliku od Bugara, koji nikad nije inzistirao na napornim treninzima, Krstičević je poznat po čeličnoj disciplini i iscrpljujućim treninzima. Upravo ono što mlađim prvotimcima Hajduka treba. No pitanje je jesu li oni spremni prihvatiti njegove metode rada.

Tko god da u ovom trenutku preuzme Hajduk mora se suočiti s gomilom problema, kako financijskih, tako i međuljudskih. A uz to ga čekaju i dva ogleda s vrlo opasnim protivnicima, Cibalijom na Poljudu i Slaven Belupom u Koprivnici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida