Obavijesti

Sport

Komentari 61

Balakov: Respektiramo Barcu, ali ne bojimo se prvaka Europe

Balakov: Respektiramo Barcu, ali ne bojimo se prvaka Europe
1

Uoči utakmice s Barcelonom na Poljudu trener 'bijelih' Krasimir Balakov održao je konferenciju za novinare i otkrio što očekuju od dolaska europskih prvaka u Split

VIDEO

Premda će sutra izaći na megdan najboljoj momčadi na svijetu, trener Hajduka Krasimir Balakov ogled s Barcelonom dočekuje opušteno i bez nervoze.

- Nema mjesta nervozi, ovo je praznik za sve nas. Moramo biti sretni što imamo prigodu igrati protiv jedne takve momčadi. Igračima sam rekao da budu opušteni, jer i igrači Barcelone imaju jednu glavu i dvije noge,  i oni su ljudi od krvi i mesa - izjavio je uoči spektakla na Poljudu trener 'bilih' Krasimir Balakov.

- Respekt postoji, no ne i strah. Ne možeš igrati protiv Barcelone a da nemaš respekt. Ali respekt ne znači i strah. Strah neću da vidim u očima mojih igrača i to sam im već rekao - otkriva Balakov, koji se ne plaši kako bi nekakav težak poraz deprimirao njegove igrače i uništio im samopouzdanje u nastavku sezone.

- Ja nisam pesimist, nego optimist i nemojte me pitati o teškom porazu prije početka utakmice. Takva pitanja ostavite za poslije utakmice, jer, vidjet ćemo tek što će biti - nasmijao se trener Splićana.

Nemojte me prije utakmice pitati o teškom porazu, to me pitajte nakon Barcelone

Balakov je najavio kako će koristiti jako puno igrača što, objektivno, otvara mogućnost i težeg poraza. No na pitanje mogu li 'rezerve' dobiti primjerice 12 komada, samo se nasmijao.

- Neeeeee. Nema takvih igrača u Hajduku. Ima razlike u iskustvu, ali svaki naš igrač ima kvalitetu da igra u Hajduku i svakome mora biti izazov i prilika da u takvoj utakmici pokaže kvalitetu. Ja kod njih ne vidim ni nervozu, ni neki totalni respekt i uvjeren sam da ćemo odigrati dobru utakmicu - spreman je ukazati povjerenje svim igračima bugarski trener.

Unatoč činjenici da će s druge strane stajati najbolji igrači svijeta, Balakov očekuje da i njegovi igrači pokažu što znaju.

- Želim vidjeti kako će moji igrači reagirati protiv najbolje momčadi na svijetu, želim vidjeti kako se naši mladi igrači, koji su kvalitetni, ali bez iskustva, nose s najboljima. Ovo je za nas sjajan internacionalni test - kaže Balakov, koji će svoje igrače upozoriti da čuvaju noge protivnika.

Želim vidjeti kako moji igrači igraju protiv najbolje momčadi na svijetu, ovo je sjajan test za nas

- Takve stvari se igračima ne govore. U svaku utakmicu, službenu ili prijateljsku, u svaki duel moraš ući 100%, jer u protivnom riskiraš ozljedu. Igrat ćemo ozbiljno i borbeno kao protiv Šibenika ili bilo koje druge momčadi - naglasio je kako se neće štedjeti u utakmici protiv Barcelone Balakov.

Protiv Šibenika je Hajduk imao 70% posjed lopte, no protiv Barcelone će sigurno, u najmanju ruku, biti obrnuto.

- Na pripremama smo puno vježbali pritisak na protivnika koji ima loptu i evo prilike da napravimo dobar test protiv momčadi koja to radi najbolje na svijetu - istaknuo je glavni cilj svoje momčadi trener.

Pozirao s djevojkama, supruga neće biti ljubomorna

Nakon konferencije Balakov je spremno pozirao s djevojkama koje su nosile majice iz Hajdukove nove kolekcije, izrađene upravo za utakmicu protiv Barcelone. Netko je dobacio da bi mu supruga mogla biti ljubomorna ako vidi fotografije, no Balakov je spremno uzvratio.

- Mora postojati razumijevanje za sve, pa za i ovakve stvari. Inače neće biti dobro - našalio se stručnjak na klupi Splićana.

Za sutra, iza 14.00 sati najavljena je Barcelonina konferencija za novinare, na kojoj će uz trenera Guardiolu, biti i Victor Valdes te Sergio Busquets.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući