Obavijesti

Sport

Komentari 152

Baldasar će prijaviti HNS Uefi? Split ćemo kandidirati za Euro

Baldasar će prijaviti HNS Uefi? Split ćemo kandidirati za Euro
1

Izvršni tajnik HNS-a tvrdi kako Hrvatska ne može pobijediti čak i ako se kandidiramo za jedna od dva nacionalna stadiona. Čemu onda kandidatura, pita se Baldasar

VIDEO

Igra gluhih telefona na relaciji Split - HNS nastavlja se i dalje, Davor Šuker uporno šuti i ne odgovara na upite splitskog gradonačelnika Ive Baldasara, a ovaj ne odustaje, štoviše, prijeti kako će Šukera i HNS prijaviti Uefi.

I prije predsjednika Davora Šukera Split i HNS nisu živjeli u idili, a predsjednikov naum da izgradi ''nacionalni stadion'' i kamp u Zagrebu, dodatno je pogoršala odnose. Jer za razliku od Šukera, koji smatra kako je Zagreb idealna lokacija, Baldasar tvrdi kako zbog jeftinijeg uređenja Poljuda i blage klime to mora biti Split, odnosno Dalmacija. U tom je smislu i pisao Šukeru, koji - ne odgovara i promovira kamp na Sveticama!?

- Iznenađen sam njihovim ignoriranjem. Ponašaju se kao da je to već gotova stvar, iako priča još nije niti započela. Da smo mi napravili nešto slično u Splitu, svi bi nam skočili za vrat. Nemam ja osobno ništa protiv Zagreba, ali me živo zanima hoće li se graditi i ostala četiri kampa u regijama, kao što je to bilo i planirano - kazao je Baldasar, koji se ne miri sa Šukerovim naumom, pa je naredio pravnoj službi da ispitaju mogućnost da krovnu kuću hrvatskog nogometa i njenog predsjednika prijavi Uefi.

- Izvršni tajnik HNS-a tvrdi kako Hrvatska ne može pobijediti čak i ako se kandidiramo za jedan od dva nacionalna stadiona. Čemu onda kandidatura? Zar nije vrijedno dobiti jednu takvu priredbu? Uz to se naš plan odbacuje kao preskup, jer navodno košta preko 100 milijuna eura. No to nije istina. Nije u pitanju 100 milijuna eura, nego 100 milijuna kuna - tvrdi gradonačelnik Splita i pojašnjava:

- Kompletna dogradnja Poljuda s pomičnim krovom koji se spušta i svim drugim čudima tehnike koje je zamislio pokojni arhitekt Boris Magaš, stajala bi toliko. No u aktualnoj situaciji mi želimo samo popraviti najnužnije, a to bi nas stajalo između 75 i 100 milijuna kuna. Za taj novac Poljud bi u narednih 20 godina bio savršen stadion za bilo kakvu priredbu, pa i za Euro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti