Obavijesti

Sport

Komentari 27

Balić, Lacković i Vori i dalje su jamac da se svima 'tresu gaće'

Balić, Lacković i Vori i dalje su jamac da se svima 'tresu gaće'
10

Hrvatska rukometna reprezentacija u Švedsku je otputovala s nikad motiviranijim najboljim rukometašem u povijesti, a tu su i dalje Vori, Lacković, Zrnić, Valčić...

VIDEO

Prema svim svjetskim kladionicama, brojnim rukometnim stručnjacima, ali i navijačima Hrvatska je glavni kandidat za medalju na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj. I dok većina misli da je prvi kandidat za zlato i dalje Francuska, mnogi kao jedinu reprezentaciju koja može srušiti Karabatića i ekipu vide upravo branitelje srebra s prošlog SP-a.

A kad se pogleda tko je sve na popisu Slavka Goluže za turnir u Švedskoj postaje jasno zašto su 'kauboji' među favoritima za medalju. Dapače, po mnogima ovo je najjača hrvatska reprezentacija posljednjih godina. Točnije, ova reprezentacija ima širinu kakvu sigurno nikada nije imala. Kada jedan izbornik ne plače za Čupićem, Horvatom, Vukićem i Sulićem onda je jasno kakvu momčad ima u svlačionici. Momčad za naslov...

GOLMANI: Alilović, Šego, Pešić

Mirko Alilović prvi je hrvatski golman i samo ga ozljeda ili strašno loša forma može maknuti s gola. Slavko Goluža velike nade polaže upravo u Mirkove obrane, a u Švedskoj bi vrlo lako mogao konkurirati za najboljeg golmana turnira. 

Marin Šego i Ivan Pešić suigrači su u momčadi Zagreba, no za razliku od hrvatskog prvaka gdje Šego brani gotovo stalno, u reprezentaciji su na istim startnim pozicijama. Šego je nešto iskusniji, no Pešićeva je prednost što je stilom potpuno različit od našeg prvog golmana Alilovića.

LIJEVA KRILA: Štrlek, Ninčević

Manuel Štrlek čini se kao prvi izbor izbornika Goluže, a prema dosad prikazanom u dresu reprezentacije mladi Štrlek je zaslužio priliku u prvoj sedmorki. U obrani je još uvijek malo 'mekan', no 'milijun' rješenja u napadu i ubojite kontre velika su snaga Zagrebova klinca.

Ivan Ninčević u njemačkom Fuchseu igra u velikoj formi i izbornik ga nikako nije mogao ignorirati. Nakon ozljede Ljube Vukića, Ninčević je bio sasvim logični odabir kao drugo, ili možda prvo, krilo za Švedsku.

DESNA KRILA: Zrnić, Matulić

Vedran Zrnić godinama je drugo krilo reprezentacije. Uvijek je strpljivo čekao priliku, najprije iza Džombe, a onda i iza Čupića. No prvi se oprostio od reprezentacije, drugi ozlijedio i Zrna će na SP-u biti naše prvo desno krilo.

Jerko Matulić prvi je strijelac prve hrvatske lige i kao takav sigurno zaslužuje priliku. Najmlađi je član reprezentacije i prema prikazanom u pripremama bit će od pomoži iskusnom Zrniću.

PIVOTI: Vori, Musa, Marić

O Igoru Voriju ne treba trošiti previše riječi. Najbolji je pivot na svijetu posljednjih nekoliko godina, hrvatski kapetan nezamjenjiv u obrani i napadu. Samo da ne bude preumoran u utakmicama za medalje.

A da Vori ne bude umoran trebali bi se pobrinuti Igor Musa i Marino Marić. Obojica su vrhunski u napadu, no gorostas Musa itekako može pomoći u obrani. Mladi Marić nešto je kvalitetniji u napadu, no obrana protiv iskusnih Francuza, Nijemaca, Danaca i Poljaka mogla bi biti problem.

LIJEVI VANJSKI: Lacković, Gojun, Valčić

Blaženko Lacković u ovom trenutku vjerojatno je najbolji lijevi vanjski na svijetu. Igra u nevjerojatnoj formi u svom HSV-u, a pripremne utakmice pokazale su da će biti naša velika snaga u Švedskoj. Počeo je igrati i obranu.

Tonči Valčić naš je najstariji igrač na ovom SP-u i u paru s Lacom čini najbolji par lijevih vanjskih u Švedskoj. Kad njima dodamo talentiranog, ali za obranu specijaliziranog Jakova Gojuna dobijemo podatak da na ovoj poziciji imamo strašan potencijal za SP.

DESNI VANJSKI: Kopljar, Buntić

Marko Kopljar u maloj je prednosti pred Denisom Buntićem isključivo zbog obrane. Buntić ima razorniji udarac, no Kopljarova visina i vrlo dobra obrana guraju ga u prvi plan na našoj najbolnijoj poziciji od odlaska Pere Metličića. Odigraju li njih dvojica na razini svog potencijala, Hrvatska će uzeti zlato.

SREDNJI VANJSKI: Balić, Duvnjak, Vuković

Ivano Balić, dovoljno je reći da je najbolji rukometaš u povijesti zdrav i svima koji se nađu na suprotnoj strani se 'tresu gaće'.

Domagoj Duvnjak i Drago Vuković s potpuno su različitom formama došli na okupljanje reprezentacije. I dok se Duvnjak tek oporavlja od operacije koljena, Vuković rastura u Gummersbachu gdje je najbolji igrač. No od obojice se očekuje da rasterete Balića i nadomjeste eventualni loš dan naših desnih vanjskih. Oni to itekako mogu. Njih trojica su možda i naša najjača karika.

NA ČEKANJU: Šunjić, Blažičko, Bičanić, Blažević, Čupić, J. Valčić, L. Šprem, Stepančić, Lelić, Sulić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 27

VIDEO

Bivši HNL trener izvadio je golmana nakon 13 minuta. Naredio mu i da skine dres
NEPRIMJERENO

Bivši HNL trener izvadio je golmana nakon 13 minuta. Naredio mu i da skine dres

Karlovac je u 29. kolu 2. NL izgubio kod Hrvatskog dragovoljca (2-0) i tako se kolo prije kraja oprostio od drugog mjesta koje vodi u razigravanje za drugu ligu. Utakmica je pala u drugi plan zbog reakcije Igora Pamića

VIDEO Lokomotiva - Hajduk 2-5: Ludnica za kraj sezone! Splićani utrpali pet komada 'lokosima'
ZADNJE KOLO HNL-A

VIDEO Lokomotiva - Hajduk 2-5: Ludnica za kraj sezone! Splićani utrpali pet komada 'lokosima'

Sedam golova u samo osam pokušaja u okvir palo je u ludoj utakmici u Kranjčevićevoj. HNS će imati pune ruke posla jer kod četiri zgoditka je upitno tko je konačni strijelac
Torcida zatrpala teren bakljama i izazvala prekid, kapetani s Belom dogovorili kraj utakmice
RUŽNE SCENE

Torcida zatrpala teren bakljama i izazvala prekid, kapetani s Belom dogovorili kraj utakmice

Umjesto nogometnog kraja, utakmicu Lokomotive i Hajduka prekinula je Torcida, koja je u sudačkoj nadoknadi zatrpala travnjak bakljama. Sudac Bel je prekinuo susret bez odigrane predviđene nadoknade