Obavijesti

Sport

Komentari 2

Barakudice se borile do samog kraja, Talijanke ipak prejake

Barakudice se borile do samog kraja, Talijanke ipak prejake

Bio je to prvi četvrtfinalni susret koji su hrvatske vaterpolistice igrale na velikim natjecanjima, a u Splitu su po prvi puta ostvarile dvije pobjede, nad Njemačkom i Rumunjskom

VIDEO

Hrvatske vaterpolistice poražene su u dvoboju četvrtfinala Europskog prvenstva u Splitu od Italije s 8-16 (2-5, 2-4, 2-3, 2-4), te će nastaviti natjecanje u borbi od petog do osmog mjesta.

Bio je to prvi četvrtfinalni susret koji su hrvatske vaterpolistice igrale na velikim natjecanjima, a u Splitu su po prvi puta ostvarile dvije pobjede, nad Njemačkom i Rumunjskom.

Europsko prvenstvo u vaterpolu za žene, Hrvatska - Italija

Za razliku od dvoboja s Grkinjama prije dva dana, Barakudice su pokazale puno bolju igru i više želje protiv Talijanki u posljednjoj utakmici u Splitu protiv istinski jakih suparnica, tolike kvalitativne razine da je konačan ishod bio unaprijed poznat.

Hrvatice su postigle po dva gola u svakoj od četvrtina, a obrana je bila puno čvršća negoli u srazovima s Grkinjama, Nizozemskama i Mađaricama, što je rezultiralo vrlo podnošljivim porazom. 

Europsko prvenstvo u vaterpolu za žene, Hrvatska - Italija

Dva su gola postigle Domina Butić i Jelena Butić, a po jedan Matea Skelin, Kiara Brnetić, Iva Rožić i Ivana Butić, dok je prvi strijelac kod Talijanki bila Claudia Marletta s tri gola.

"Koncentrirali smo se i to je rezultiralo željom, voljom i organiziranom igrom. Zadovoljni smo jer smo čak dvije zadnje četvrtine bili u egalu protiv superjakih Talijanki, kojima smo dali čak osam golova. Znam da su cure umorne. Ima njih 5-6 koje su igrale još i juniorsko Svjetsko prvenstvo u Beogradu, ostale su imale 20-ak dana priprema. Sve to ostavlja traga. Pokušat ćemo ostati pribrani, koncentrirani, mentalno jaki do kraja turnira", kazao je izbornik Aljoša Kunac.

Hrvatska će u srijedu igrati s Izraelkama susret za poredak od 5. do 8. mjesta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini