Obavijesti

Sport

Komentari 17

Barca nadoknadila zaostatak protiv Almerije, pobjeda Reala

Barca nadoknadila zaostatak protiv Almerije, pobjeda Reala
1

Barcelona je teže od očekivanog svladala Almeriju. Gosti su poveli u 50. min., a Messi i Thiago pobrinuli su se za preokret. Real je s 3-0 slavio kod Athletic Bilbaa

VIDEO

Nogometaši Barcelone dobro su se morali pomučiti da svladaju Almeriju u utakmici 31. kola španjolskog prvenstva u kojem brane naslov prvaka. Na kraju je završilo 3-1...

Rezultat je "ušminkan" u sudačkoj nadoknadi kada je Lionel Messi postigao svoj drugi gol na utakmici i 29. prvenstveni u ovoj sezoni. Istim se odmaknuo od Realovog Cristiana Ronalda koji na kontu ima pogodak manje.

Ono najvažnije, Barcelona je na svom stadionu bila suočena s negativnim rezultatom u ogledu protiv momčadi koja je posljednjeplasirana na Primerinoj ljestvici. Unatoč podatku da su loptu u svom posjedu imali samo 27 posto utakmice, Almerijini nogometaši ohrabreni mogu u nastavak borbe za ostanak u prvoligaškom društvu.

Camp Nou je zanijemio u 50. minuti kada je gol za goste, nakon kontre, postigao Corona. Samo koji trenutak ranije David Villa uzdrmao je vratnicu Almerijina gola, a samo dvije minute kasnije Messi je uspio zatresti i mrežu. Učinio je to iz penala kojega je izborio Villa.

Messi je ponovno odigrao dobru utakmicu, a uz dva gola stigao je i asistirati Thiagu za gol kojim se Barcelona u 64. minuti vratila na očekivane staze, u vodstvo 2-1. Strijelac, inače član Barcelonine B momčadi, u ponedjeljak će proslaviti 20. rođendan, a postignuti gol premijerni mu je ove sezone za Guardiolin sastav u kojem se našao osam puta.

Dodajmo da su Messiju postignuti pogoci prvi od 8. ožujka kada je dva puta zabio Arsenalu u Ligi prvaka.

Sljedeća prvenstvena utakmica koju će Barcelona odigrati biti će "el clasico" na Santiago Bernabeu.

Real uvjerljiv u Bilbau

Nogometaši Real Madrida pobijedili su u Bilbau domaći Athletic s 3-0 u prvoj utakmici 31. kola španjolskog nogometnog prvenstva...

Real nije bio toliko dominantan koliko sugerira rezultat, ali je za trenera Josea Mourinha i njegove igrače najvažnije da su vrlo uspješno odradili ovaj tjedan. Nakon pobjede nad Tottenhamom 4-0 u utorak u prvoj četvrtfinalnoj utakmici lige prvaka, ''kraljevski klub'' je još jednom uvjerljivo pobijedio.

Prva dva gola za Madriđane zabio je Kaka, oba iz penala, u 14. i 54. minuti, a točku na i stavio je Cristiano Ronaldo pogotkom u 70. minuti, njegovim 28. u Primeri, čime se odlijepio od Lionela Messija, koji je u dresu Barcelone zabio jedan gol manje u prvenstvu ove sezone.

Zanimljivo je konstatirati da je oba penala za Real Madrid izborio Angel Di Maria.

Inače, Kaka je zaigrao u početnoj postavi Real Madrida, dok je Cristiano Ronaldo u 61. minuti zamijenio Gonzala Higuaina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...