Obavijesti

Sport

Komentari 14

Šutjeli za spas: 'Dvorana nam je krcata, a muk. Baš sablasno'

Šutjeli za spas: 'Dvorana nam je krcata, a muk. Baš sablasno'
10

Tri minute prije kraja prvog poluvremena više od 5000 ljudi, ustali su i zašutjeli. Dio je to akcije kojom su navijači željeli pokazati kako će zvučati ako Cibone nestane

VIDEO

Kad ti dolazi europski prvak, unaprijed se pomiriš s činjenicom da ćeš vjerojatno izgubiti, a još je gore kad ti noć prije utakmice šest igrača završi na infuziji. Cibona je usprkos porazu od 19 koševa u 6. kolu Eurolige, odigrala dostojanstvenu utakmicu, pogotovo kad se zna u kakvim su sve problemima.

A Barcelona je u Zagreb došla iznimno motivirana. Bez tri igrača (Navarro, Basile i Mickael), ali s već četiri poraza ove sezone i slabim startom u Euroligi. Tako su i ušli u utakmicu. Začas je bilo 9-2, a već nakon šest minuta igre i 21-9. U kontrama su zabili gotovo pola svojih koševa. U drugoj četvrtini 'vukovi' su zaigrali bolje pa su na poluvrijeme otišli s minus osam, bilo je 44-36. Šest minuta nastavka bilo je fantastično, mladi 'cibosi' su došli na samo četiri koša razlike nošeni navijanjem punog Draženovog doma. I onda su potpuno stali. A Španjolci su stroj koji je nastavio istim tempom, pa su samo dizali razliku, na konačnih 94-75, što je bila i najveća razlika na utakmici.

Bojan Bogdanović opet je bio prvo ime utakmice, zabio je 26 koševa uz šest skokova. Opet je pokazao da protiv najjačih igra najbolje. Barceloni je u prvoj utakmici ubacio 28. Leon Radošević stao je na 14 uz također šest skokova. Goste su predvodili Rubio i Ingles sa 18, odnosno 16 poena. 

'Cibosi' su sada na omjeru 0-6, a perspektiva nije svjetla. Iduću utakmicu igraju za tjedan dana u Turskoj kod Fenerbahčea.

Krcata dvorana, a muk. Sablasno, stvarno stravično. Nadam se da više nikad neće biti tako. Hvala publici

Šutnja u 17. minuti

Tri minute prije kraja prvog poluvremena više od 5000 ljudi, zapravo svi osim nekolicine u loži, ustali su i zašutjeli. Tri minute u dvorani se čula samo škripa tenisica i međusobno dovikivanje igrača. Bio je to dio akcije "Tri minute za spas Cibone" kojom su navijači željeli pokazati da im je stalo, pokazati kako će zvučati ako Cibone nestane.

- Znali smo što se sprema. Krcata dvorana, a muk. Sablasno, stvarno stravično. Nadam se da više nikad neće biti tako. Hvala publici - rekao je Tomislav Zubčić.

- Stvarno čudan osjećaj. Ali stvarno su nas podržali, pokazali da su uz nas i u najtežim trenucima. Kad sam vidio krcatu dvoranu, sav sam se naježio, navijanje je bilo kao u petoj utakmici finala protiv Zadra prošle sezone - dodao je Bojan Bogdanović, koji je na parketu ponovno blistao. Zabio je 26 koševa, iako mu Španjolci nisu ostavljali nimalo slobodnog prostora.

Bio je to i velik dan za mladoga Karla Vragovića, koji je u odsustvu viroznog Stipčevića prvi put startao u dresu Cibone i za 27 minuta postigao šest koševa, a u Posljednje dvije minute debitirao je i Sven Smajlagić.

- Želim poduprijeti Cibonu, ona je vrlo važna za europsku košarku – rekao je Xavi Pascual, trener Barcelone, a Zdravko Radulović dodao:

- Bio sam paraliziran emocijama, nisam mogao reagirati. 

U klub se vraća Franck, Delaš odlazi

Franck se u Savsku vraća kao sponzor, a u klubu se nadaju da će doći još sponzora. Dobru vijest popratila je i loša. Marija Delaša s posudbe će vratiti Žalgiris. Nisu zadovoljni minutažom koju Delaš ima, a još k tome nije ni plaćen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...