Obavijesti

Sport

Komentari 77

Barcelona i United na novom Wembleyu po četvrti naslov!

Barcelona i United na novom Wembleyu po četvrti naslov!
7

Bit će to repriza finala od prije dvije godine, a tad je Barca bila bolja golovima Eto'oa i Messija. I Barca i United imaju tri naslova, a četvrti traže 28. svibnja na Wembleyu

VIDEO

Manchester United i Barcelona igrat će u finalu 56. izdanja Lige prvaka! Potpuno zasluženo su te dvije momčadi 'dogurale' do Wembleya koji će ih ugostiti 28. svibnja. Neki će, poput Xavija, ostvariti dječački san, a drugi su, poput Fergusona, u već poznatoj situaciji. Oba kluba, međutim, traže četvrtu titulu najboljeg u Europi!

Bit će to repriza finala od prije dvije godine, a tad je Barca bila bolja golovima Eto'oa i Messija. Alex Ferguson je jedan od najvećih trenera svih vremena i bit će zanimljivo vidjeti kako će se suprotstaviti 'stroju' za kojeg ove sezone nitko nije pronašao rješenje.

Put do finala Manchester Uniteda

'Crveni vragovi' nisu dobro otvorili LP, Glasgow Rangersi su 'zaključali' vrata i odnijeli bod s Old Trafforda. Onda je krenula serija pobjeda. Minimalne 1-0 pobjede u Valenciji i doma protiv Bursaspora. Bursa je dobila tri 'komada' i na svom stadionu, a potom su svladali i Rangerse. Kad je već sve bilo riješeno, Valencia je uzela bod na Otoku. Skupini su završili na prvom mjestu. 

U osmini finala samo 'nula' u prvoj utakmici kod Marseillea, a u uzvratu su pobijedili 2-1. United je jedva prošao u četvrtfinale. Kako je odmicala sezona tako su se dizali u formi pa su u obje utakmice dobili Chelsea, 1-0 i 2-1. U polufinalu je Schalke bio nedorastao protivnik.

Barcelonin put do finala 

Barca je uvjerljivo osvojila skupina. Na otvaranju Lige prvaka pobijedili su Panathinaikos 5-1. Onda im je Rubin uzeo bod, ali je zato stradao Kopenhagen na Nou Campu. U Danskoj je bilo 1-1, a grupu su zatvorili s dva slavlja. 3-0 kod Panathinaikosa i 2-0 s Rubinom. 

U osmini finala namučio ih je Arsenal. Barcelona je u uzvrat krenula sa 2-1 zaostatkom. No, pobijedili su 3-1, a onda u četvrtfinalu lako deklasirali Šahtar. Bilo je 5-1 i 1-0. U polufinalu su prošli Real s ukupnih 3-1.

Oba kluba imaju tri naslova prvaka, 2009. međusobno igrali finale

Manchester United je triput osvojio Ligu prvaka. Davne 1968. godine protiv Benfice, a u novoj eri 1999. u čudesnom preokretu protiv Bayerna. Prije tri godine su podignuli trofej nakon boljeg izvođenja penala od Chelseaja.

Barcelona također ima tri naslova, ali sve otkad postoji Liga prvaka, ne Kup. 1992. godine su golom Koemana u produžetku svladali Sampdoriju. Arsenal je poveo 2006. golom Campbella, ali je španjolska momčad preokrenula u posljednjih 15 minuta. Prije dvije godine naslov su osvojili baš preko Uniteda. Eto'o je pogodio nakon 10 minuta, a Messi je postavio konačnih 2-0 u pravi trenutak, 20 minuta prije kraja.

Barcelona puno skuplja

Po transfermarktu Barcelona vrijedi čak 554 milijuna eura, a najskuplji je naravno Messi. Procijenjen je na 100 milijuna.United vrijedi 375 milijuna eura, a najskuplji je Rooney, 52 milijuna...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'