Obavijesti

Sport

Komentari 45

Barcelona 'zakaparila' mlade hrvatske talente za La Masiju

Barcelona 'zakaparila' mlade hrvatske talente za La Masiju
1

Već sada imamo popis vaših talenata koje ćemo prebaciti u Barcelonu, rekao je Julio Alberto (53), glavni čovjek Barcelonine omladinske škole koji je u Hrvatskoj

VIDEO

Julio Alberto (53), glavni čovjek Barcelonine omladinske škole, šef je ekspedicije koja je već desetak dana u Hrvatskoj. Nadaju se u Kataloniji da će na ovim prostorima, kroz svoje kampove, pronaći talente koje će prebaciti u La Masiju i preodgojiti za nasljednike velikih zvijezda koje danas gaze travu Nou Campa.Koliko se u desetak dana može objektivno procijeniti nečiji potencijal?

- Vjerujem trenerima koji rade ovdje u našim kampovima. Vjerujte mi, nekad mi je dovoljna jedna utakmica, a kamoli deset treninga. Već sada imamo popis vaših talenata koje ćemo prebaciti u Barcelonu. Kroz naše kampove u ovom trenutku prolazi 20 tisuća djece i sada već točno znamo koji su za nas. Od deset igrača, pogodit ćemo ih osam jer imamo tim stručnjaka koji nas puno košta - počeo je Alberto, ali nije htio precizirati koliki novac Barcelona ulaže u ovakve projekte. 

Barcelona ima plan u Zagrebu otvoriti kamp koji bi trajao čitavu godinu, no gradske oce malo je iznenadio cijeli projekt. 

- Nismo još obavili nikakve konkretne razgovore, no vjerujemo da ćemo složiti koncept i ako se projekt bude razvijao, sigurno ćemo se intenzivnije uključiti - kazao je Boško Lozica, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport. Hrvatski treneri koji sudjeluju u kampu u Hrvatskoj pozvani su na doškolovanje u Barcelonu. 

A Albertova fascinacija Barcelonom jasna je:

- Barca je najbolja momčad na svijetu, drugi je Espanyol, a treća je svaka ona momčad koja pobijedi Real Madrid. 

Albertov antagonizam prema Realu jasan je jer je svoju karijeru počeo u Atleticu. Je li ta netrpeljivost samo folklor ili prava mržnja?

- Drugačije je to bilo kad sam ja igrao. Prije smo zajedno poslije svake utakmice s igračima Barcelone išli na večere, a sada je to... Uh... Katastrofa je što sad na zadnjoj utakmici Superkupa Realovi igrači nisu čekali da se Barceloni uruči pehar. Sramio bih se da moje dijete igra u Realu pod ravnanjem trenera kakav je Jose Mourinho. Mi u svojoj školi najprije djecu učimo ponašanju, a u Realu je očito drugačije. Predsjednik Sandro Rossel pozvao je sve igrače na sastanak i zabranio im strogo takvo nesportsko ponašanje. 

Koliko često se konfrontiraju interesi Reala i Barcelone kada je u pitanju skautiranje selekcije talenata?

- Mi te selekcije radimo u puno mlađem dobu nego Real. Imamo načelan dogovor da ne uzimamo igrače jedni drugima. No, ne trebaju nam njihovi jer smo u svim selekcijama u svim sportovima prvaci i bolji smo od njih.

Mogu li Barcelonine zvijezde i ove sezone nastaviti dominaciju u europskom nogometu?

- Ne brinite, već sada imamo četiri ili pet klinaca koji su prava zamjena za zvijezde koje imamo - zaključio je Alberto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija